ERDON Helyi hírek

2013.07.15. 11:28

Elkezdődött a Vakációs bibliahét

A Nagyvárad Rorériuszi Református Egyházközségben július 15-én, hétfőn reggel indult útjára az egy hetes Vakációs bibliahét Az időutazó címmel.

A Nagyvárad Rorériuszi Református Egyházközségben július 15-én, hétfőn reggel indult útjára az egy hetes Vakációs bibliahét Az időutazó címmel.

Július 15–21. között kerül megrendezésre a Vakációs bibliahét a rogériuszi templomban. A foglalkozások minden nap reggel 9.30-kor kezdődnek és a déli órákban érnek véget. Mivel a bibliaheti program és a heti foglalkozás minden évben adott, ezért idén minden egyházközségben Az időutazó címmel szervezték meg az egy hetes alkalmat, a témát mindenhol saját elképzelés szerint valósítva meg. Kerekes József rogériuszi lelkipásztor kiemelte, hogy a heti program és a megadott téma mellett ugyanolyan fontos kiemelni a háttérmunkát is, amely nélkül a vakációs bibliaheti alkalmak nem jöhetnének létre. A hetet felosztva minden nap tanítónők, vallástanárok vagy lelkészek foglalkoznak a kicsikkel. A foglalkozások során a résztvevő gyerekek énekeket tanulnak, különböző bibliai történeteket ismernek és beszélnek meg, valamint játszanak el, aranymondásokat tanulnak, kézműves foglalkozásokon vesznek részt.

Háttérmunka

Ugyanolyan fontos megemlíteni a nőszövetség munkáját is, hiszen tagjai – a korábbi évek gyakorlatához híven – minden nap friss alapanyagokból készítenek finom uzsonnát és teát a gyerekeknek. Nagy segítséget nyújtanak a gyülekezet ifjú tagjai, akik segítenek a háttérmunkában, a technika kezelésében és minden másban. A gyülekezet is támogatta a bibliahetet, hiszen az elmúlt két vasárnap külön gyűjtöttek erre a célra. „Ezek a munkák és segítségek nem látványosak, de enélkül nem lehetne megszervezni a bibliahetet, ezért tartom fontosnak, hogy megemlítsem” – tette hozzá Kerekes József. Az első napon körülbelül 25-30 gyermek látogatott el a bibliahétre, de ez a szám a hét folyamán nőni fog. Július 21-én vasárnap a 11 órás istentisztelet végén a gyerekek egy rövid műsort mutatnak be a Vakációs bibliahéten tanultakból. A bibliahét nem csak a gyermekeket mozgatja meg, hanem a szülőket és nagyszülőket is, akik elhozzák csemetéiket és a vasárnapi istentiszteletre is elmennek megnézni műsorukat.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!