ERDON Helyi hírek

2013.06.18. 15:19

Dr. Kemény Dénes Nagyváradon

Dr. Kemény Dénes nemcsak a magyar vízilabdasport legendás alakja, hanem globális szinten is azon kivételes szakvezetők egyike, akinek a csapata sorozatban három olimpia során is aranyérmet ért el.

Dr. Kemény Dénes nemcsak a magyar vízilabdasport legendás alakja, hanem globális szinten is azon kivételes szakvezetők egyike, akinek a csapata sorozatban három olimpia során is aranyérmet ért el.

Míg az egyszerű sportkedvelők számára egy olimpiai részvétel is elképzelhetetlen dicsőségnek tűnik, addig egy sportolónak az olimpiai helyezés jelenti a felemelő sikert. Egy érem minden sportolónak a valóra vált álom, az aranyérem pedig alighanem a siker legmagasabb csúcsa. Dr. Kemény Dénesnek háromszor is sikerült ezt a csúcsteljesítményt elérnie.

Mi lehet a páratlan sikerszéria hátterében? Milyen volt ez a 12 év az uszoda széléről, illetve az öltözőkből szemlélve? A dicsőséges pillanatoknak a televízió képernyőin mindannyian tanúi voltunk. De vajon milyen holtpontok voltak, amiken a csapatnak át kellett lendülnie? Hogyan lehetett lelket önteni a csapatba? Végül miképpen látja mindezeket dr. Kemény Dénes, aki mindig ott volt e sikerek mögött?

A Szent László Napok keretében a Partiumi Keresztény Egyetem Janus Pannonius Szakkollégiuma egy kivételes találkozóra invitálja a nagyváradiakat. A Nemzet élő legendái elnevezésű programsorozatuk első meghívottja a magyar vízilabdasport nagy alakja, dr. Kemény Dénes.

A szervezők szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt a Partiumi Keresztény Egyetem és a Királyhágómelléki Református Egyházkerület közös székházának dísztermében, 2013. június 30-án, 16 órai kezdettel. Az eseményt moderálja: Györbiró András egyetemi oktató, a Janus Pannonius Szakkollégium tudományos igazgatója.

Jöjjenek el és ismerkedjenek meg testközelből egy kivételes sportemberrel. Hallgassuk meg együtt az élsport egyik legnagyobb személyiségének legjobb történeteit.

A Szent László Napok sajtószolgálata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!