ERDON Helyi hírek

2013.03.21. 16:04

Ismét Seica a lakosságnyilvántartó igazgatója

Gheorghe Seica pert nyert a nagyváradi helyi tanács ellen, így utóbbi kénytelen volt visszahelyezni őt a nagyváradi lakosságnyilvántartó szolgálat igazgatói tisztségébe.

Gheorghe Seica pert nyert a nagyváradi helyi tanács ellen, így utóbbi kénytelen volt visszahelyezni őt a nagyváradi lakosságnyilvántartó szolgálat igazgatói tisztségébe.

 

A nagyváradi helyi tanács csütörtöki ülésének napirendjén több érdekes, bár nem kiemelkedő jelentőségű határozattervezet volt feltüntetve, melynek mindegyikét el is fogadta a testület. Az egyik említésre méltó döntés arról szólt, hogy Gheorghe Seica a nagyváradi lakosságnyilvántartó igazgatóság e tisztségből való leváltása után beperelte a nagyváradi helyi tanácsot, és a Temesvári Ítélőtáblán meg is nyerte a pert, így a helyi tanács határozatban volt kénytelen dönteni tegnap arról, hogy visszahelyezi az immár szolgálattá átalakított nagyváradi lakosságnyilvántartó élére az egykori igazgatót. Dorin Corches, a helyi tanács Demokrata-Liberális párti (PD-L) frakcióvezetőjének kérdésére válaszolva Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere elmondta azt is, hogy a visszahelyezés mellett visszamenőleg ki kell fizetni Gheorghe Seicának az igazgató fizetését is. A tanácsülés előtt Bolojan újságíróknak elmondta, hogy a szolgálat jelenlegi vezetőjének, Cristian Popescunak majd találnak másik tisztséget. Nem csak erről a lényegében jogi kérdésről döntöttek a tegnapi tanácsülésen, hanem arról is, hogy Ilie Bolojan polgármester fogja képviselni a nagyváradi helyi tanács álláspontját az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz Kristófi Kristóf, Kolozsi Árpád és Bősze László Antal által felterjesztett panasz ügyében, melyben a panaszosok azt kifogásolták, hogy a helyi tanács a magyar közösséget diszkrimináló módon változtatta meg a Bajor Andorról elnevezett utca nevét.

Hídátvétel

Kisebb vitát kavart a városvezetés és az RMDSZ frakció között a Szilvásban félig elkészült közúti híd átvételéről szóló határozattervezet. Mint ismeretes a Macio nevű cég a Szilvásban kapott volna egy nagyobb telket, cserébe vállalta azt, hogy felépít ott egy hidat, melyet elkészülte után átad az önkormányzatnak. A cég azonban fizetésképtelenné vált, így nem tudja folytatni a hídépítést. Ebből kifolyólag a város nem adja át a cégnek a telket, és a félig kész hidat is átveszi. Delorean Gyula RMDSZ-es helyi tanácsos a napirendi pont vitáján jogi aggályokat fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy ez az átvétel törvényes módon zajlott-e le. Cristian Beltechi az Ingatlankezelő igazgatója és Ilie Bolojan polgármester is kifejtették azt, hogy jogi értelemben a híd nem létezik, hiszen még nincs telekkönyvezve, ugyanakkor mivel az önkormányzat egyeteln számlát sem fizetett még ki a hídépítés kapcsán, így a hídépítést végző kivitelezőnek semmiféle követelése nem lehet a várossal szemben. Bolojan hangsúlyozta, hogy az a Macio és a kivitelező cég ügye, hogyan rendezik le egymás között a tartozásokat, majd kifejtette, hogy a város tárgyalásokba kezd az eddigi kivitelezővel, hogy folytassa a munkát, és akkor a város költségvetéséből finanszírozzák a hídépítést. Amennyiben nem sikerül megegyezni a hídépítővel, akkor a város új kivitelezőt fog keresni.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!