ERDON Helyi hírek

2013.02.18. 15:23

Várad és Pályi az Aparegioban

Bihar megye- Az Európai Bizottság és a Szektoriális Operatív Program környezeti menedzsment hatósága elfogadta Bihar község kilépését az Aparegioból.

Bihar megye- Az Európai Bizottság és a Szektoriális Operatív Program környezeti menedzsment hatósága elfogadta Bihar község kilépését az Aparegioból.

 

Bihar község kilépésének elfogadása az Aparegio-projektból azt eredményezte, hogy a helységnek szánt 5,5 millió eurót elosztják majd Nagyvárad és Hegyközpályi közt, mely lépéseket tett a belépés érdekében. A változtatással az Aparegio Településközi Fejlesztési Egyesület igazgatótanácsa is egyetértett, így 3,2 millió eurót Várad és 2,2 millió eurót Pályi kap. A jelzett pénzösszegből a megyeszékhelyen bővítik és korszerűsítik a víz-, valamint a csatornahálózatot, és új fogyasztókat is csatlakoztatnak a rendszerhez. A beruházások a Cucului utcát, a Dózsa György és a Făcliei utcák összekötő szakaszát, a Selgros és a Real I. bevásárlóközpontok környékét, a Ciheiului és a Veteranilor utcát, az Agromomului, az Aurel Pavel Banut, a Cerbului, a Ciocârliei, a Fluturilor, a Ion Ciordaş, a Nordului, a Liliacului, a Petre Ţuţea, a Pionerilor, a Lalelelor, a Coriolan Hora, a Podgoria és a Şanţului utcákat érintik.

Pályi befektetések

Ugyanakkor a vízügyi infrastruktúrát érintő befektetéseket fognak eszközölni Hegyközpályiban is, melyek többek közt érinteni fogják a Várad-Hegyközszáldobágy közti vezetéket, a Hegyközszáldobágy-Hegyközpályi közti vezetéket, a száldobágyi vízelosztó hálózatot, a pályi 100 köbméteres tározót, a száldobágyi 100 köbméteres, illetve 20 köbméteres tározókat, a pályi és a száldobágyi újra pumpáló állomásokat, a pályi vízelosztó hálózatot, a 250 mm nominális átmérőjű, illetve a 315 mm átmérőjű csatornavezetékeket.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!