ERDON Helyi hírek

2013.02.21. 12:25

Dürrenmatt darab a nagyváradi színpadon

A nagyváradi Szigligeti Színház március 1-jén mutatja be soron következő nagyszínpadi előadását: Dürrenmatt A nagy Romulus című történelmietlen történelmi komédiáját.

A nagyváradi Szigligeti Színház március 1-jén mutatja be soron következő nagyszínpadi előadását: Dürrenmatt A nagy Romulus című történelmietlen történelmi komédiáját.

 

A darab előkészületeiről, a próbafolyamatról és magáról a Dürrenmatt műről tartottak sajtótájékoztatót tegnap délelőtt a váradi színház páholyelőcsarnokában a színházi előadás alkotói. Elöljáróban Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház menedzsere elmondta, hogy a nagyváradi és a debreceni színházak közötti együttműködésnek köszönhetően ebben az évadban van bérletcserés előadás a két intézmény között. A váradiak a március 1-jén bemutatásra kerülő A nagy Romulus című Dürrenmatt darabot viszik majd el Debrecenbe, míg a magyarországi társulat Az ember tragédiájával érkezik a Sebes-Körös parti városba. Czvikker Katalin kiemelte, hogy A nagy Romulusra másfél millió forintos támogatást nyert a színház a Nemzeti Kulturális Alap kiemelt művészeti célok megvalósítására létrehozott pénzalapjából, emellett a Bethlen Gábor Alap is támogatja az előadást 2,5 millió forinttal. A darabban a címszerepet Szélyes Ferenc Jászai Mari díjas színművész, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja játssza, az előadás zeneszerzője a váradi születésű Horváth Károly. A Szabó K. István rendezte előadással szemben az előzetes elvárás akkora, hogy máris meghívták a budapesti József Attila színházba, még mielőtt a váradi bemutató lezajlott volna.

Pap István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!