ERDON Helyi hírek

2013.01.17. 15:56

Folytatják Nagyvárad parkosítását

A már meglévő parkok karbantartása mellett új zöldövezetek létesítését is tervezi az idei évre a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal.

A már meglévő parkok karbantartása mellett új zöldövezetek létesítését is tervezi az idei évre a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal. A következő napokban adja át az önkormányzat a Csend parkját, mely az olaszi temető helyén létesült, illetve az Aradi úti Pádis parkot azoknak a vállalatoknak, melyek megnyerték a karbantartásra kiírt versenytárgyalást – vagyis a RER Ecologic Service, valamint az Adenandra cégeknek; ezek a takarítás mellett az évszakok szerinti specifikus munkálatokat is elvégzik majd az említett parkokban.

Új zöldövezetek is létesülnek: a Războieni utcán egy mintegy háromezer négyzetméteres park létesül, játszótérrel. Ugyancsak zöldövezetek lesznek a Hațegului utcán, a Püspöki út mentén, valamint a Traian Blajovici és a Rulikowski út között létesült új út mentén is.

Várhatóan szintén az idén kezdődik el a Szálka-dombi, valamint a macskadombi (Gomba) parkok kiépítése is, mely uniós támogatással történik. A Lotus Center melletti park több mint 34 ezer négyzetméteren terül majd el, lesz majd élősövényből készült labirintus, műtó, rózssakert és sok-sok sétány. Erre az önkormányzat kétmillió lejt kapott a szakminisztériumtól. A macskadombi parkba egyebek mellett vízesést, tündérrózsás tavat, valamint szőlészeti részt terveznek.

A már meglévő parkokba fitnessz-felszereléseket hozat a tervek szerint az önkormányzat, emellett 10-15 mini-kézilabda pályát is létesítenek majd többek között a Szováta utca környékén, a Vaporului utcán, a Pece partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!