ERDON Helyi hírek

2012.12.13. 13:07

Egy hullámhosszon a közönséggel

Nagyvárad- Az Ady Endre Középiskolába járó tizenegyedikes Fazekas Kriszta nyerte a VII. Ki Mit Tud?! felnőtt könnyűzenei kategóriáját és a Dzsungel könyve című musicalben is szerepel.

Nagyvárad- Az Ady Endre Középiskolába járó tizenegyedikes Fazekas Kriszta nyerte a VII. Ki Mit Tud?! felnőtt könnyűzenei kategóriáját és a Dzsungel könyve című musicalben is szerepel.

 

„Körülbelül öt-hat éves lehettem, édesanyámék egy buszon utaztak, mikor egy cigány bácsi elkezdett dobolni, én pedig leutánoztam azt, amit ő csinált. Ezt látva odament anyuékhoz, és azt mondta nekik: figyeljenek rám, mert van ritmusérzékem”, emlékszik vissza eddigi zenei pályafutásának kezdeteire Fazekas Kriszta. Szülei valószínűleg megfogadták a tanácsot, mert másodikos korában lányukat elvitték a Posticumba, és az akkoriban Szabó Mária karnagy irányításával működő egyházi kórus tagja lett. Amíg ez az énekkar meg nem szűnt, oda járt, ötödikes korában pedig a Művészeti Líceum zenei osztályába felvételizett, külsősként, ahol zongorázni és gitározni tanult. Tizenöt évesen a Francisc Hubic Művészeti Iskolába nyert felvételt, Molnar Monica azóta nyugalmazott tanárnő kezdett el foglalkozni vele, és jelenleg is nála tanul énekelni, de most már magánúton.

A VII. Ki Mit Tud?! az első tehetségkutató verseny volt az életében, melyen szerencsét próbált. Úgy gondolta: most, vagyis középiskolás korában jött el ennek az ideje, egyetemistaként már túl késő lenne. Más fellépőkkel ellentétben nem angol vagy magyar nyelvű számot énekelt a döntőben, hanem Lara Fabiantól a Je t’aime-t, noha nem tud franciául. Az énektanárnővel közösen választották ki ezt a dalt- magyarázza-, a szöveget leírta fonetikusan úgy tanulta meg. Elmondása szerint nagyon jó érzés volt számára annyi ember előtt énekelni, bár úgy van vele, hogy ugyanúgy izgul, ha tízen vagy százan hallgatják őt. A Dzsungel könyve című musical castingját májusban hirdették meg, oda azért jelentkezett, mert úgy vélte: egy zenés darabban biztos lehetősége fog nyílni az éneklésre is, kipróbálhatja majd magát ebben a műfajban is. A próbák során végül azonban kiderült, hogy többnyire táncjelenetekben vesz részt, de ennek is örül, mert kicsi kora óta táncolni is szeret. Asszony, főkeselyű és majom szerepekben látható a produkciókban.

Legnagyobb elismerés

Mivel az Ady Endre Középiskolában biológia-kémia, intenzív angol szakra jár, és szereti a vegytant, Kriszta azt tervezi, hogy a líceum elvégzése után egyelőre Váradon marad, és a Nagyváradi Egyetem élelmiszer-mérnöki fakultására jelentkezik. Ezzel párhuzamosan a budapesti Színművészeti Egyetemre is felvételizne, musical szakra. Ugyanakkor a magyar fővárosban valamelyik népszerű zenei tehetségkutató versennyel is megpróbálkozna, amelyik éppen akkor zajlik majd, válaszol a jövőjét firtató kérdésünkre az ifjú hölgy.

Elismeri: sok nehéz heten van túl, mert egyik próbáról kellett rohanjon a másikra, s ez egy kicsit megterhelő volt a számára a tanulás szempontjából is, de valahogy megoldotta. Amúgy a zenei példaképe Jessie J és Beyoncé, de igazából minden olyan számot kedvel, melynek eléneklésével azt érzi, hogy ő is benne van egy kicsit a szövegben, bárkinek a nevéhez is fűződik az illető sláger. Szerinte fontos ugyan, hogy egy dalnak legyen mondanivalója, de nem kell feltétlenül ragaszkodni ehhez, hiszen végül is egy szórakoztató műfajról van szó. „A legfontosabb, hogy a közönség élvezze, amit hall, és ezt akkor tudom a leginkább elérni, ha én is szeretem azt, amit csinálok. Ha én élvezem, akkor ez hatással van a közönségre is. A Ki Mit Tud?! döntőjében is akkor éreztem a legjobban magam, amikor a színpadon álltam, és a dalom első szakaszának az eléneklése után, a refrén előtt a közönség beletapsolt a számomba. Eddigi úgymond énekkarrierem során ez jelentette a legnagyobb elismerést számomra, a legjobb pillanatot.”-hangsúlyozta a lapunknak nyilatkozó fiatal énekesnő.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!