ERDON Helyi hírek

2012.11.26. 14:34

Korszerűsítik az ideiglenes szálláshelyeket

A váradi önkormányzat közleményt bocsátott ki arról, miként állnak a korszerűsítési munkálatok a 2. és 3. számú ideiglenes szálláshelyeken, amelyeket uniós forrásokból finanszíroznak.

A váradi önkormányzat közleményt bocsátott ki arról, miként állnak a korszerűsítési munkálatok a 2. és 3. számú ideiglenes szálláshelyeken, amelyeket uniós forrásokból finanszíroznak.

Mindkét helyszín esetében november 20-án adtak ki rendeletet a munkálatok megkezdésére, melynek értelmében a kivitelezők átvették a terepet. Szintén közös vonása a két beruházásnak, hogy európai uniós forrásokból társfinanszírozzák ezeket, a Regionális Operatív Program keretében.

Az Atelierilor utca 13. szám alatt található 2. számú ideiglenes szálláshely (B lépcsőház) felújítása és korszerűsítése jövő márciusban kell befejeződjön. A 24 hónapos futamidejű projekt- melynek megvalósításában partner a Nagyváradi Szociális és Közösségi ügyek Hivatala (ASCO)- összköltségvetése 3.067.132,88 lej, melyből a vissza nem térítendő támogatás értéke 2.414.364,26 lej. A befektetés sajátos célkitűzései közé sorolták 1.370 négyzetméternyi beépített terület modernizálását, a B lépcsőház dotációjának minőségi jobbítását, az intézmény megfelelő IT-berendezésekkel való ellátását, változatos és akkreditált szociális szolgáltatások nyújtását, a komfortérzet és az energiahatékonyság növelését, valamint a megközelíthetőség biztosítását a mozgáskorlátozottak számára is. A közvetlen kedvezményezett az a 66 személy lesz, akik a beruházásnak köszönhetően jobb körülmények között fognak élni.

Másik lépcsőház

Az Atelierilor utca 13. szám alatt található 3. számú ideiglenes szálláshely (A lépcsőház) felújítása és korszerűsítése jövő áprilisban kell befejeződjön. A 24 hónapos futamidejű projekt- melynek megvalósításában partner a Nagyváradi Szociális és Közösségi ügyek Hivatala (ASCO)- összköltségvetése szintén 3.067.132,88 lej, melyből a vissza nem térítendő támogatás értéke 2.414.364,26 lej. A befektetés sajátos célkitűzései közé sorolták 1.580 négyzetméternyi beépített terület modernizálását, az A lépcsőház dotációjának minőségi jobbítását, az intézmény megfelelő IT-berendezésekkel való ellátását, változatos és akkreditált szociális szolgáltatások nyújtását, a komfortérzet és az energiahatékonyság növelését, valamint a megközelíthetőség biztosítását a mozgáskorlátozottak számára is. A közvetlen kedvezményezett az a 81 személy lesz, akik a beruházásnak köszönhetően jobb körülmények között fognak élni.

Ciucur Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!