ERDON Helyi hírek

2012.11.05. 08:34

Királyi gólyabál az Ady líceumban

Az Ady Endre Líceum négy gólyapárja, valamint maguk a kilencedikes osztályok is összemérték kreativitásukat és ügyességüket a november 2-án, pénteken este megszervezett fergeteges gólyabálon. A próbák között látványos táncprodukciókat tekinthetett meg a közönség.

Az Ady Endre Líceum négy gólyapárja, valamint maguk a kilencedikes osztályok is összemérték kreativitásukat és ügyességüket a november 2-án, pénteken este megszervezett fergeteges gólyabálon. A próbák között látványos táncprodukciókat tekinthetett meg a közönség.Királyi gólyabált szerveztek elmúlt pénteken az Ady Endre Elméleti Líceumban. A négy uralkodó pár (a gólyák) és udvartartásuk (a kilencedikes osztályok) összetett feladatokon keresztül mérték le, ki is a legrátermettebb arra, hogy elfoglalja a gólyadobogó első fokát. Az első próba során a gólyapároknak jelmezes bemutatkozásukkal kellett lenyűgözzék a zsűrit. Ebben az évben sem csak a gólyapárok kellett megküzdjenek az első helyért, hiszen az osztályvideó és az osztályprodukciók alkalmával egységesen kellett bizonyítsanak a kilencedikes diákok, sőt egy próba erejéig az osztályfőnökök is harcba szálltak, és olyan kérdésekre kellett válaszoljanak, mint: melyik film főszereplője Edward Cullen, melyik évben jött létre a Facebook vagy éppen fel kellett soroljanak három számot Fluor Tomitól. Míg az osztályok bemutatták produkciókat, addig a gólyafiúk megadott szavak alapján egy-egy leánykérő verset fogalmaztak meg gólyapárjaiknak. Ez a próba is sok nevetésre adott okot, mint ahogyan a luficsata is, amikor a gólyáknak vízzel töltött lufikat kellett párjaikhoz dobjanak, szerencsére egyik lufi sem pukkant ki.

Színes próbák

Az est talán legizgalmasabb feladata a könyvtorony volt, amely alkalmával a fiúk könyveket kellett helyezzenek a gólyalányok fejére, akik ezt követően felállva egyensúlyoztak a könyvtoronnyal pár másodpercig. Amelyik gólyalány a legtöbb könyvvel tudott egyensúlyozni, az nyert. Sajnos ez nem mindenkinek sikerült, mert néhány esetben a könyvtorony ledőlt. A nyolcadik és egyben utolsó próba során a fiataloknak zsákban ugró technikájukat mutatták be, itt is a leggyorsabb párok nyerhettek. A feladatok között színes tánc- és énekes produkciókat tekinthettek meg a jelenlevők, az est során kétszer is fellépett az Unique, valamint tombolahúzásra is sor került. Míg a négytagú zsűri visszavonult, hogy összeszámolja a pontokat, addig a résztvevők megnézték a gólyahét alatt készült videókat. A gólyahéten a kilencedikesek különböző ügyességi feladatokat oldottak meg és a zsűri ezek eredményeit is figyelembe vette a pontozás során. Első helyen végeztek a IX. E osztályos gólyák Pántya Gergő és Tóth Emerencia, a másodikok lettek a IX. F-esek, Pop Áron és Botházy Anett, harmadik helyen végeztek a IX. A-sok Nyéki Ádám és Fodor Brigitta és negyedikek lettek a IX.D-sek Balog Dávid és Őrösi Renáta, szomorúságra viszont nekik sem volt okuk, hiszen az Erdély Online-on zajló szavazást ők nyerték meg. A gólyabált követően a résztvevő osztályok a nagyváradi Zulu Kávézóban folytatták a bulizást. Az Ady Endre Líceum gólyabáljának médiatámogatója a Bihari Napló és az Erdély Online volt.

Nagy Noémi

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!