ERDON Helyi hírek

2012.11.13. 12:13

Hanyagsággal vádolja az orvosokat

Bihar megye - Meghalt az a tizenöt éves, papfalvi lány, akinek az édesanyja azt állítja: túl későn kórismézték nála az agyhártyagyulladást.

Bihar megye - Meghalt az a tizenöt éves, papfalvi lány, akinek az édesanyja azt állítja: túl későn kórismézték nála az agyhártyagyulladást.

Talidát először október 11-én vizsgálta meg a háziorvos, aki a margittai kórházba küldte. Ott háromnapos kezelést kapott, majd hazaengedték, de újabb három nap után ki kellett hívni hozzá a mentőket, mivel állapota rosszabbodott – nyilatkozta dr. Daniela Rahotă, a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság (DSP) igzgatója. Ezt követően került a fiatal lány a Gavril Curteanu városi kórház járványrészlegére, ahol CT-vizsgálatot hajtottak végre rajta. Újabb hét nap után eszméletét vesztette – ekkor utalták az intenzívterápiás osztályra, ahol pár óra után kómába került. Ezt követően szervezete már nem válaszolt a kezelésre, s szombaton életét vesztette. Az édesanya szerint az orvosok hanyagul kezelték lányát, későn végezték el a szükséges vizsgálatokat, s szerinte mindez azért történt, mert nem adott csúszópénzt az orvosoknak. Dr. Ovidiu Laurean Pop, a városi kórház menedzsere ellenben azt nyilatkozta: a CT vizsgálatot idejében végezték el, a RMN vizsgálatot pedig a szakorvosokból álló bizottság szükségtelennek találta. Mint hozzátette, az agyhártyagyulladás lefolyása különösen gyors volt, mivel eleve le volt gyengülve az immunrendszere. A DSP igazgatója szerint az elkövetkezendőkben az orvosi műhibákkal foglalkozó bizottság elemzi majd a történteket, s ha indokoltnak találják, értesítik az orvoskollégiumot, hogy döntsön az egészségügyi személyzet esetleges vétkességéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!