ERDON Helyi hírek

2012.11.27. 10:27

A Városi Művelődési Ház decemberi programjai

Flavius Bunoiu a nagyváradi Városi Művelődési Ház igazgatója sajtótájékoztatón ismertette a művelődési ház által szervezett decemberi programokat.

Flavius Bunoiu a nagyváradi Városi Művelődési Ház igazgatója sajtótájékoztatón ismertette a művelődési ház által szervezett decemberi programokat.

A december 1-jén a Szent László téren, Mihail Viteazu szobránál szervezet koszorúzás, beszédek és művészeti program mellett idén is felszolgálnak körülbelül 2000 adag hagyományos babgulyást. Továbbá december 8-9-én 15 órától újra műsorra tűzik a Caragiale a villamoson című darabot, amelynek nagy sikere volt a Nagyváradi Ősz keretében is, de a korlátozott számok miatt sokan nem tudták megnézni. Az érdeklődők a Szőlős/Nufărul negyedi végmegállóban szállnak majd fel a villamosra, amely a darab ideje alatt máshol már nem áll meg. A színdarabra, amely körülbelül egy órát tart, december 2-től lehet jegyeket vásárolni a Városi Művelődési Házban vagy a helyszínen a megmaradt helyek függvényében. Egy jegy ára 5 lej. December 16-án 19 órától kerül sor Ioan Bocsa és az Icoane Népzenei Együttes közös koncertjére a színházban. Jegyeket, amelynek ára a helyektől függően 25-60 lej között lesz a művelődési házban lehet vásárolni.

Szilveszter

Flavius Bunoiu a továbbiakban az elmúlt években is megrendezett Mikulás-várás részleteit ismertette: „december 24-én a nagyváradi vasútállomásra reggel tízkor fog megérkezni a Mikulás. Az állomásról a városháza elé is megérkezik a Mikulás. A körülbelül 500-600 ajándékcsomagot az állomáson és a városháza előtt fogjuk kiosztani a jelenlevő gyerekeknek.” A hónap, és egyben az év utolsó eseménye a december 31-én, szilveszter este 21 órától megrendezésre kerülő szabadtéri koncert lesz. Ezúttal a Szent László téren, valószínűleg a városháza előtt állítják fel a színpadot. Helyi művészek lépnek majd fel, valamint Mircea Vintila és a Compact együttes. „Éjfélkor a már megszokott tűzijátékkal búcsúztatjuk az óévet”-tette hozzá az igazgató.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!