ERDON Helyi hírek

2012.09.17. 15:12

Az egyszerű virágokat vették

Nagyvárad - Olcsó és drága virágok közül egyaránt lehetett választani egy nappal az iskolakezdés előtt, a rogériuszi piacon. Mint megtudtuk, kevesen vásároltak, s inkább az olcsó virágokat vették.

Nagyvárad - Olcsó és drága virágok közül egyaránt lehetett választani egy nappal az iskolakezdés előtt, a rogériuszi piacon. Mint megtudtuk, kevesen vásároltak, s inkább az olcsó virágokat vették.

 

Szinte minden virágárus kint volt vasárnap délután a rogériuszi piacon, azok is, akik ezen a napon általában nem jönnek árulni. Sokféle virág közül lehetett választani – az importból származó drága virágok mellett olcsóbb kerti virágokat is kínáltak.

Ottjártunkkor nem láttunk sok vásárlót, s azok az árusok, akiket megkérdeztünk, el is panaszolták: gyenge a kereslet, többre számítottak, pedig azt is belekalkulálták, hogy évek óta egyre kevesebben vásárolnak virágot iskolakezdéskor és azok is, akik vesznek, újabban inkább a legolcsóbbakat keresik. Mint mondták, az árakon nem változtattak az iskolakezdés alkalmából, azzal együtt, hogy most egy kevéssel drágábban vásárolták a viszonteladóktól.

Az olcsó virágok közé tartozott például a gerbera – egy szálat öt lejért árultak, s akár egy szálból készült csokrot is lehetett vásárolni. Egy szál szegfű hat lejbe került, kardvirágot már két lejért is lehetett kapni, krizantémokból álló csokrot pedig 8 lejért árultak. A kerti rózsáért sem kértek sokat – volt, ahol szálja két lejbe került, de láttunk öt lejért is. Egy holland margarétákból álló csokrot – egy szál, sok virággal rajta – tíz lejért lehetett megvásárolni. Tíz-tizenöt lejért különféle kerti virágokból összeállított csokrokat is lehetett vásárolni.

Aki viszont több pénzt szánt a virágcsokrokra, választhatott például királyliliomot, melyből egy szál 20 lejbe került, flamingóvirágot szintén 20 lejért, vagy ázsiai liliomot 15 lejért, esetleg három orchideából álló csokrot 30 lejért. A legdrágább virág, mely a rogériuszi piacon fellelhető volt, a dél-afrikai eredetű protea, melyből egyetlen szálért 40 lejt kértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!