ERDON Helyi hírek

2012.08.11. 12:01

Két park készült el Nagyváradon

Pénteken mutatták meg a sajtó képviselőinek a nagyváradi Olaszi parkot és a Padis utcán kiépített parkot.

Pénteken mutatták meg a sajtó képviselőinek a nagyváradi Olaszi parkot és a Padis utcán kiépített parkot.

A két zöldövezethez Mircea Malan alpolgármester vezette el a sajtó képviselőit. Elsőként az egykori Olaszi temetőbe látogattak ki, ahol már caak három kápolna, a Markotits, a Haller és a Rimanóczy kápolnák jelzik azt, hogy itt valamikor temető volt, hiszen itt ma már sportpályák, játszótér, sétányok, padok várják a kilátogatókat. „A parkot úgy gondoltuk ki, hogy mind a gyerekek, mind a fiatalok, mind az idősek igényeit kielégítse" - mondta pénteken a helyszínen Mircea Malan alpolgármester, hozzátéve, hogy ebből a megfontolásból kifolyólag építettek ki sportpályákat a fiataloknak, játszóteret a gyerekeknek és pihenőhelyket az időseknek. A parkban sétányokat alakítottak ki, ugyanakkor bicikliút és futópálya is készült, a park közepén egy pihenőhely várja az idősebbeket, és egy szökőkut is kialakítottak a 15 ezer négyezetméter területű parkban. A munkálkat kivitelezője a Drumuri Bihor egzüttműködésben a Selina, a Rithmotec és a S.C. Paniman cégkkel. A munkálat összértéke 3.127.361lej (áfával). Mircea Malan alpolgármester a helyszínen jlezte, hogy a közeljövőben felújítják a Rimanóczy kápolnát.

Munkálatok

Az Olaszi parkból a Padisului utcai parkba vezetett az út, ahol az idén tavasszal kezdtek el dolgozni. Ezt megelőzően egy elhanyagolt, mintegy tizezer négyzetméternyi terület volt itt, amelyet most sétányokkal, játszótérrel, padokkal látott el az önkormányzat. A játszótér fakerítéssel van ellátva, emellett hatvan padot, dísznövényeket, ivókutakat is kihelyeztek, míg a zöldövezetet talajba üllyesztett öntözőberendezéssel öntözik. A munkálatot a Selina cég végezte a Proexco és a Paniman cégekkel közösen. A munkálat öszértéke 1.333.682 lej volt, mely összeg magában foglalja a tervezést és a kivitelezést is.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!