ERDON Helyi hírek

2012.08.30. 13:42

Elhalasztott múzeum-ügy

Nagyvárad- Csütörtökön a megyeháza dísztermében havi rendes közgyűlését tartotta a megyei önkormányzat képviselő-testülete.

Nagyvárad- Csütörtökön a megyeháza dísztermében havi rendes közgyűlését tartotta a megyei önkormányzat képviselő-testülete.

 

Cornel Popa liberális tanácselnök javaslatára visszavonták a napirendi pontok közül a Körösvidéki Múzeum leendő székhelyén zajló munkálatok folytatásának szükségességére vonatkozó előterjesztést, az indoklást szerint azért, mert nem találtak még erre etikai és jogi megoldást. Egy új tanácstag, a Demokrata-liberális párti (PDL) Toderici Mihai letette az esküjét, ő Călin Mocan helyett lett önkormányzati képviselő, aki a törvény szerint szabályellenesen indult a választásokon. Több testületbe is kijelölték a Megyei Tanács képviselőit, magyar szempontból megemlítendő, hogy a Bihar Megyei Műemlékvédő Alapítvány igazgató tanácsának tagja lett az RMDSZ-es Szabó István. A tanfelügyelőség Kiss Sándor és Szabó Ödön közül választhatja ki azt a személyt, aki tagja legyen a konzultatív tanácsnak, és eldőlt az is, hogy továbbra is a Forró László vezette kulturális bizottság tárgyaljon a tanácsnak alárendelt közintézmények vezetőinek menedzsment szerződéseiről.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!