ERDON Helyi hírek

2012.07.18. 12:46

Munkálatok a volt olaszi temetőben

A végéhez közelednek az egykori Nagyvárad-olaszi temető parkká alakítási munkálatai, valamint az ugyanott lévő Haller kápolna felújítása.

A végéhez közelednek az egykori Nagyvárad-olaszi temető parkká alakítási munkálatai, valamint az ugyanott lévő Haller kápolna felújítása.

A Nagyvárad-olaszi parkban zajló munkálatokat július 31-ig kell befejezze a kivitelező Drumuri Bihor cég. Mint azt Mirela Macratól, a nagyváradi polgármesteri hivatal sajtóosztályának munkatársától megtudtuk, ennek a munkálatnak az értéke 2.522.065 lej. A kivitelező ebből az összegből sétányokat, futóknak kijelölt sávokat és bicikliutakat is kialakítottak. Sportolni is lehet majd az ugyanott épített foci- és kosárlabda pályákon. A park fontos látványeleme a szökőkút. A park központi részén egy kis teret alakítottak ki, ahol megpihenhetnek az emberek, ugyanakkor a park különböző pontjain állványzatokat is kihelyeztek, amelyekre rózsát futtatnak majd fel. Emellett természetesen padokat is kitettek a parkba. A park Coposu utca felőli részen mozaikdíszítésű fallat építenek.

Haller kápolna

Az olaszi temetőben van a hosszú ideig igen rossz állapotban lévő Haller kápolna, melynek felújításába nemrég kezdett bele a Constructorul Salard cég. Mirela Macra arról tájékoztatott, hogy a 64.664 lej értékű munkálat során felújítják a homlokzatot és a tetőzetet, kicserélik a nyílászárókat és a mozaikos padlózatot is helyreállítják. A kápolna lépcsője is megújul, és a kriptába vezető lépcső felé egy csapóajtót helyeznek majd el. Ezt a munkálatot is július végéig kell befejezni.

Pap István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!