ERDON Helyi hírek

2012.06.24. 14:11

Jókedvűen telt az angol játszóház

Június 22-én folytatódott az óvódás és iskolás korú gyermekeknek szervezett játszóház a Diákokért Egyesület és a Délrogériuszi RMDSZ szervezetének közös rendezésében.

Június 22-én folytatódott az óvódás és iskolás korú gyermekeknek szervezett játszóház a Diákokért Egyesület és a Délrogériuszi RMDSZ szervezetének közös rendezésében.A pénteki játszóház angol tematikájú volt, amely a több hónapja tartó angol tanfolyam záró momentumát is jelentette. A gyerekekkel Lovász Edina angoltanár foglalkozott a hónapok során. Az óvodások énekelve és játszva sajátították el az angol nyelvet, míg a nagyobbacskák helyzetjátékokkal fejlesztették szókincsüket. A játszóház alkalmával a tanfolyamokon használt társasjátékokkal, énekekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, igaz most nem a tanulásra volt helyezve a hangsúly, hanem a közös játékra, tornára. Perecz-Simó Annamária a Diákokért Egyesület elnöke elmondta, hogy játszóházat júliustól kezdődően rendszeresen szerveznek a nyár folyamán. „Mivel nyáron a szülőknek nehezebb megoldani a gyerekfelügyeletet, ezért ezek a játszóházi alkalmak nekik is nagy segítséget jelentenek. A találkozók különböző témakörben zajlanak majd így a kicsik átismételhetik, amit az iskolában tanultak, ősszel pedig könnyebb lesz a visszaszokás is. E mellett a szülők jó helyen tudhatják gyermekeiket, akik nem az utcán, a számítógép vagy a tv előtt töltik el az idejüket”- tette hozzá. Ugyan a pénteki alkalom ingyenes volt, a nyári játszóházakért egy minimális összeget fizetni kell.

Tanfolyam

A pénteken megtartott angol játszóházra sokan érkeztek és azonnal bele is vetették magukat a különböző foglalkozásokba. A kifáradt gyerekek pudinggal és üdítővel frissíthették fel magukat, amelyeket egy helyi magáncég ajánlott fel, e mellett a Communitas Alapítvány is támogatta az eseményt. Perecz-Simó Annamária végezetül elmondta, hogy ha jelentkezik legalább tíz gyerek csoportonként, akkor nyáron is tartanak majd angol tanfolyamokat külön-külön óvodásoknak, első-második és harmadik-negyedik osztályosoknak, ez az érdeklődéstől függően változhat. További információt a játszóházzal és a tanfolyammal kapcsolatban találhatnak a Diákokért Egyesület honlapján, valamint hívhatják Perecz-Simó Annamáriát a 0742/996792-es vagy Lovász Edinát a 0743/028578-as telefonszámon.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!