ERDON Helyi hírek

2012.06.13. 13:55

Ghilea: „súlyos vereség volt…”

Elismerte a PD-L Bihar megyei vezetése is, hogy komoly vereséget szenvedtek az önkormányzati választásokon. Sajtótájékoztatón közölték szerdán, hogy újrakezdik az építkezést.

Elismerte a PD-L Bihar megyei vezetése is, hogy komoly vereséget szenvedtek az önkormányzati választásokon. Sajtótájékoztatón közölték szerdán, hogy újrakezdik az építkezést.

 

Kivárt a PD-L, s a vasárnapi önkormányzati választást követően csak szerdán értékelte sajtótájékoztatón az eredményét megyei szinten. A Nagyváradon tartott tájékoztatón a párt megyei szervezetének két politikusa, Ionel Avrigeanu és Gavrilă Ghilea nyilatkozott. Azt hangsúlyozták, elismerik, hogy most az USL nagy fölénnyel győzött – ugyanakkor saját pártjuk fiaskójának okai is elemezték.

Fordulhat a kocka

„Ez súlyos vereség volt” – röviden így összegzett Gavrilă Ghilea. Hozzátette: nagyváradi, megyei és országos viszonylatban is igaz ez. Szerinte a választók azt büntették, hogy az elmúlt négy évben, épp a gazdasági válság idején kormányzott a PD-L. „A Boc-kormány hibái is közrejátszottak, viszont az összeomlás elkerülésére érdekében mindenképp szükség volt a meghozott gazdasági intézkedésekre. Ráadásul az egyes hírtévék végig ellenségesek voltak velünk. Médiabeli lincselés zajlott ellenünk minden nap, minden este” – mondta a politikus.

Helyi okokat is megnevezett az itteni gyenge szereplésük kapcsán. Mint mondta, négy éve gond van a megyei PD-L szervezet vezetésével, egymást váltották az elnökök, s volt olyan időszak, amikor nem is volt irányítója a filiálénak. Elismerte továbbá, hogy belharcok is voltak. Példaként azt említette, hogy amikor ő, azaz Ghilea prefektus volt nemrégiben, a mellé kinevezett egyik alprefektus, aki párttársa is, együttműködés helyett folyamatosan fúrta. A két nyilatkozó szerint mindenesetre a PD-L „tanult a leckéből, megérti azokat is, akik nem szavaztak most rá, s újrakezdi az építkezést”. Arra is számítanak, hogy a parlamenti választások után akár kormánytényezővé is válhatnak.

Zuhanóban

Elérte a saját maximumát a PSD, a PNL és a PC alkotta pártszövetség, vagyis az USL. Így vélekedik a PD-L nevében Gavrilă Ghilea. Erről a témáról elmondta: „az USL nem fog tovább nőni, népszerűsége innentől csak zuhanni fog, helyi és országos szinten is”. Mint arról beszámoltunk, Victor Ponta PSD-elnök, az USL társelnöke, kormányfő azt nyilatkozta, szerinte a voksolók gyűlöletből szavaztak a PD-L ellen. Ghilea szerdán így reagált: „ez a gyűlölet mostantól lassan, de biztosan át fog szállni az USL-re”.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!