ERDON Helyi hírek

2012.06.29. 13:35

Elmaradt a székelyhidi alakuló ülés

Bihar megye - Péntek délben kellett volna megalakuljon Székelyhid város új Helyi Tanácsa, de az RMDSZ-frakció távolmaradása miatt erre - várhatóan - csak hétfőn kerülhet sor.

Bihar megye - Péntek délben kellett volna megalakuljon Székelyhid város új Helyi Tanácsa, de az RMDSZ-frakció távolmaradása miatt erre - várhatóan - csak hétfőn kerülhet sor.

Péntek déli 12 órára volt meghirdetve Székelyhid városa új Helyi Tanácsának alakuló ülése. Az adott időpontban csak meglehetősen feszült hangulatban lévő leendő tanácstagokat lehetett látni a Polgármesteri Hivatal gyűléstermében, illetve a folyosón, pontosabban csupán a PSD négy, a PNL és az EMNP egy-egy tanácsosát. A legnagyobb frakciót alkotó RMDSZ 11 tanácsosa ugyanis testületileg távol maradt az összejöveteltől, amit a többiek igen nehezményeztek.

Hétfőn ott lesznek

A kormánybiztosi hivatal képviseletében jelen volt Berdie Emil egy fél órás várakozás után előbb gratulált a megjelent tanácsosoknak megválasztásukhoz, majd bejelentette, hogy a vonatkozó törvények értelmében az alakuló ülés döntésképtelen, és azt 3 napon belül - vagyis hétfőre - újra össze kell hivni. Ha akkor is hasonló lesz a helyzet, akkor újabb három nap haladék következik, és újabb sikertelenség esetén új választásokat kell kiirni. Ezek után véget ért a valójában el sem kezdődött alakuló ülés, ami után megkérdeztük a történtekről Béres Csaba megválasztott polgármestert, az RMDSZ körzeti elnökét. Az elöljáró elmondta: a szervezet megyei vezetőségével történt egyeztetés után határozták el, hogy távol marad frakciójuk a pénteki alakuló ülésről, de a hétfőin már megjelennek.

Rencz Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!