ERDON Helyi hírek

2012.05.24. 12:25

Véget értek a Múzeumi Napok

Egy érdekes kiállítással ért véget a tizenhatodik alkalommal megszervezett Körösvidéki Múzeumi Napok május 23-án az Aurel Lazăr Emlékmúzeumban.

Egy érdekes kiállítással ért véget a tizenhatodik alkalommal megszervezett Körösvidéki Múzeumi Napok május 23-án az Aurel Lazăr Emlékmúzeumban.

A nagyváradi Körösvidéki Múzeum és a Képzőművészeti kar (Nagyváradi Állami Egyetem) vizuális művészetek szakos hallgatóinak közös szervezésében nyitották meg az instART 1 elnevezésű installációkból álló tárlatot, amely egyben a Múzeumi Napok záró kiállítása is volt. Aurel Chiriac, a Körösvidéki Múzeum igazgatója köszöntötte az érdeklődőket. Elmondta, hogy az idei sikeres Múzeumi Napok is azt bizonyítják, hogy közös együttműködéssel sikerül népszerűsíteni a fiatal művészeket és az általuk képviselt értékeket.

Kifejező munkák

Rudolf Bone tanár, képzőművész, az esemény kurátora sorra beszélt a kiállított installációkról. Kifejtette, hogy a munkák mind a vizuális művészetek magiszteri hallgatóinak alkotásai. „Remélem, hogy ez az utolsó kiállítás a Múzeumi Napok tortáján a hab. A szűkös anyagi keretet megspékeltük a kreativitással, így jöttek létre ezek a kifejező munkák”. Nela Axinte-Tolea, Andrea Buzássi-Wanek, Ede Emil Catona, Tiberiu Catrişcău, Alexandra Bela Szfura, Olivia Roşca és Gegö Zalán mellett Rudolf Bone is kiállította munkáját. Az installációk mondanivalójukat nehéz leírni, ezeket látni kell, de az elárulható, hogy többek között érintve van Mona Lisa, néhány élő hal, egy gázmaszk, egy számítógép ember és néhány papírbéka is. Aurel Chiriac végezetül elmondta, hogy amikor az utolsó vendég is távozik, bezárják a kapukat, amely szimbolikusan a Múzeumi Napok végét is jelenti. Hozzátette, hogy jövőre újra várnak mindenkit.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!