ERDON Helyi hírek

2012.05.06. 12:15

Pál apostol életútja grafikákon

Szeifried Zoltán magyarországi művész Pál apostol című grafikai sorozatát mutatták be csütörtökön a nagyváradi vár multifunkcionális termében a Festum Varadinum keretében.

Szeifried Zoltán magyarországi művész Pál apostol című grafikai sorozatát mutatták be csütörtökön a nagyváradi vár multifunkcionális termében a Festum Varadinum keretében.

 

A szervezők nevében Meleg Attila, az M. M. Pódium vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd Fodor József, a nagyváradi római katolikus egyházmegye általános helynöke osztotta meg gondolatait a kiállítás kapcsán. Meglátásában a Pál apostol életútját felidéző grafikai sorozat alkotásai „tele vannak élettel”, és nagy öröm a számára, hogy eljöhetett és gyönyörködhetett ezekben a „szívet-lelket” melengető képekben.

A hit hűsége

A tárlat anyagát méltató Csorba István Kadosa elöljáróban bemutatta a kiállító művészt, Szeifried Zoltánt, ismertette munkásságát és hitvallását. Véleménye szerint Szeifried Zoltán „erre a munkára van teremtve”. A kísérletező kedve végtelen, sok technikai eljárásban jártas, épp ezért „mindent festőnek” nevezi magát. A magyar kultúrához és a kereszténységhez való hűség jellemzi munkásságét – a hit hűsége vezérelte ezen az úton, és ezen halad ma is. Művészetét a köznek szenteli, hiszen önzetlenül, szívesen adományozza alkotásait az egyházaknak, közintézményeknek – fogalmazta meg Csorba István Kadosa. Ez utóbbi gondolat Nagyváradon is „testet öltött”, hiszen maga a művész, Szeifried Zoltán jelentette be, hogy a negyven grafikából álló sorozatot felajánlja a nagyváradi püspökségnek, arra kérve Fodor József általános helynököt, hogy lehetőleg minél több helyre juttassák el és mutassák be azt. A rendezvényen közreműködött Meleg Vilmos színművész és Thurzó Sándor József brácsaművész.

Tököli Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!