ERDON Helyi hírek

2012.05.21. 13:41

Mikor igazi zenészek koncerteznek…

Bihar megye - Az érmihályfalvi Nyíló Akác Napokon emlékezetes koncertet adott a Piramis és a Csík zenekar is. Eltérő stílusok, de ami közös: remek zenészek, igazi örömzenélés volt.

Bihar megye - Az érmihályfalvi Nyíló Akác Napokon emlékezetes koncertet adott a Piramis és a Csík zenekar is. Eltérő stílusok, de ami közös: remek zenészek, igazi örömzenélés volt.

 

Nehéz eldönteni a kérdést: többen, vagy kevesebben voltak-e kíváncsiak idén a XX.Nyíló Akác Napok koncertjeire, mint máskor? Nehéz megmondani, hiszen a Széchenyi tér minden évben megtelik, és ekkora tömegnél már nem szembetűnő esetleg pár száz fős eltérés... Szombaton este, miközben a Chelsea és a Bayern aprította egymást a BL-döntőben, a Piramis lépett fel, idei turnéja első állomásaként. Az eredeti bandatagok - Závodi János (gitár), Köves Miklós (dob) és Gallai Péter (billentyűk) mellett Vörös Gábor (ex-Ossian, basszusgitár, Som Lajos helyett), és Nyemcsók János (ex-Manhattan, ének, Révész Sándor helyett) alkotja az együttest, és minden nagy sláger felhangzott: Őszintén akarok élni, Kóbor angyal, Ajándék, Ha volna két életem, Szállj fel magasra, Becsület.

A zene közös öröme

De nem csak a Piramis, hanem a vasárnap esti Csík zenekar koncert is "összerántotta" a környék zenekedvelőit, sőt, a nagy tömegben távolabbról, és a határ túloldaláról érkezetteket is láttunk szép számmal. Csík János zenekara pedig semmi különöset nem csinált, "csak" amit máskor is: alázattal a zene, a hagyomány és a közönség iránt játszott, úgy, hogy érezhető volt, ez számukra is öröm. Sok értelme nem lenne felsorolni az elhangzottak dalok címeit, a hangulat írásban valójában visszaadhatatlan. Ebből a hangulatból - ahogyan illik - derekasan kivették részüket az érsemjéni Ezüstperje és az érmihályfalvi Nyíló Akác néptánccsoportok tagjai, alkalmi kórusuk valósággal "kiénekelte - követelte" a ráadást, miszerint Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen... Végül pedig, jó másfél óra múltán megtapasztaltuk, hogy ez a koncert is Most múlik pontosan... Újabb strigula a Nyíló Akác Napok emlékezetes koncertjeinek leltárába.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!