ERDON Helyi hírek

2012.05.02. 12:29

Bodrogi Gyula is fellép az Fényes-emlékesten

Neves vendégművész közreműködésével folytatódik a Fényes Szabolcs születésének 100. évfordulója alkalmából szervezett eseménysorozat.

Neves vendégművész közreműködésével folytatódik a Fényes Szabolcs születésének 100. évfordulója alkalmából szervezett eseménysorozat.

Hétfőn a nagyváradi származású zeneszerző szülőházán elhelyezett emléktábla felavatásával kezdődött, majd pályájának felidézésével és kamarakiállítás megnyitásával folytatódott, május 6-án, vasárnap 19.30 órától pedig Ugye, hogy nem felejtesz el című zenés műsorra kerül sor, Bodrogi Gyula színművész vendégszereplésével. Az emlékestre jegyeket a Szigligeti Színház pénztárában lehet vátani keddtől péntekig 9-17 óra között, valamint egy órával az előadás előtt. Online jegyvásárlásra is van lehetőség a www.szigligeti.ro honlapon.

A zenés összeállítás során bepillantást nyerhet a közönség Fényes Szabolcs életének momentumaiba, slágerei keletkezésének körülményeibe, de még a zeneszerző életét meghatározó, befolyásoló történelmi eseményekbe is. Az est műsorvezetője Nemlaha György, aki személyes ismeretségben állt a zeneszerzővel. Természetesen Fényes népszerű szezeményei, dalai, filmzenéi is felcsendülnek a Szigligeti Társulat színművészei, valamint a vendégművészek előadásában. Elhangzik a többi között: Valami kis szerelem, Van Budán egy kis kocsma, Szeretem fenn és szeretem lenn, Mindig az a perc, Odavagyok magáért, Kétszer kettő, Nem csak a húszéveseké a világ.

Ugye, hogy nem felejtesz el

Fényes Szabolcs-emlékest

Összeállította: Nemlaha György, Sorbán Attila, Szabó K. István

Konferanszié: Nemlaha György

Fellépnek: Tóth Tünde, Pitz Melinda, Molnár Júlia, Vindis Andrea, Kiss Csaba, Kardos M. Róbert, Szőke Kavinszki András, Csepei Róbert, Deac Lăcrimioara, Páll Timea, Czvikker Lilla, Popovici Dora ifj. Kovács Levente

Az est vendége: BODROGI GYULA, a Nemzet Színésze, Kossuth-, Jászai Mari-díjas színművész

A zenekar tagjai: Ari Nagy Sándor, Trendler Iosif, Pantea Ion, Gavrucza Nagy László, Gáspári Róbert, Pop Ilie, Bondea Ionuţ

Zenekarvezető, korrepetitor: Ari Nagy Sándor

Időpont: 2012. május 6., vasárnap 19:30

Helyszín: Szigligeti Színház

Az előadás időtartama: kb. 1 óra 30 perc, egy szünettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!