ERDON Helyi hírek

2012.05.24. 17:33

A változtatás igénye

Véleményem szerint sokkal könnyebb beszélni, mint tenni. A szó elszáll, a tettből mégis, maradhat valami. Valami, ami egy adott pillanatban valamilyen formában mérhető, számon kérhető.

Véleményem szerint sokkal könnyebb beszélni, mint tenni. A szó elszáll, a tettből mégis, maradhat valami. Valami, ami egy adott pillanatban valamilyen formában mérhető, számon kérhető.

Amikor az egyénnek vállalnia kell, vagy legalábbis vállalnia kellene azt, amit tett. Itt van az a kritikus pont, mely hazai társadalmunkat, megosztja.

Nálunk felé nagyon kevés, mondhatni elenyésző azok száma, akik tetteikért vállalják is felelősséget.

Tájainkon divat a meggyőzően hangzó, üres fecsegés, különösen választási években. A politikusok egy részének négy éven keresztül, egy használható gondolata nem volt, mert csak saját dolgaira és hasznára, előnyére, nyereségére, összpontosított. Ilyenkor, mint egy felsőbb hatalom, hatására, amely a túlélési lehetőséget tartja számon, hihetetlenül megokosodik. Olyan szöveget képes összetákolni, amelyről meg van győződve, egyedi és eredményes. Annak érdekében, hogy őt továbbra is olyan helyzetben tartsa, melyből semmit sem téve, mások hasznára, továbbra is extra fizetést zsebeljen be az államtól. Nem beszélve mindazon lehetőségekről, melyeket kihasználhat jövedelme megsokszorozására.

Az ország felett a decemberi eseményektől több mint két évtized telt el. Statisztikai adatok tanúsítják európai, de a világ népeinek sorában, hol is állunk. Egy megnyert labdarugó mérkőzés eredménye nem jelenti azt, hogy minden rendben lenne, de azt sem, hogy minden veszve lenne.

Ellenben a valós tények bizonyítják, minden választás alkalmával átgondoltabban is cselekedhettek, volna, egyes választóink.

Miért nem tették ezt? Talán azzal is megválaszolható, az információ, a tájékoztatás áramoltatása nem volt zökkenő mentes.

Merem állítani, most sem az. Még mindig léteznek azok az erők, melyek oda tudnak hatni, hogy a kisemberek nem tudják értesülés hiányában kellő képen felmérni, mit is kellene annak érdekében tenni, hogy az állampolgár ténylegesen érezze, mely irányban kellene a dolgoknak és eseményeknek elmozdulniuk ahhoz, hogy nekik már, mint a polgároknak az, hasznos és jó legyen.

A polgár bizonyos köröknek csak játékszere. Ezt az állapotot kellene megváltoztatni.

Sajnos azok az erők, melyek ezt hazánkban megtehetnék, nincsenek olyan helyzetben, hogy kellő erővel tudjanak fellépni, annak érdekében, hogy az események menetét befolyásolják.

A média nagyon nagy százalékban, olyan kezekben van, melynek nem érdeke a polgárok hiteles tájékoztatása.

A jelenlegi hazai média, a körülményeknek köszönhetően, képtelen betölteni ezt a feladatot.

Szomorú ez a helyzet, ezen kellene változtatni. Aki ezt meg tudja lépni, nyerő helyzetbe, kerülhet.

Ki lesz a nyertes, a jövő megadja a választ.

Csomafáy Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!