ERDON Helyi hírek

2012.02.09. 16:34

Valentin-napi körkép Váradon

Közeleg február 14., a szerelmesek napja. Sokan nem tudják, mit is válasszanak párjuknak. Íme néhány ötlet, mivel lephetik meg kedvesüket.

Közeleg február 14., a szerelmesek napja. Sokan nem tudják, mit is válasszanak párjuknak. Íme néhány ötlet, mivel lephetik meg kedvesüket.

 

 

A Bálint-napot (angolul Valentine’s Day) eredetileg az angolszász országokban ünnepelték, néhány éve viszont az országba is elérkezett ez a szokás, az angol név közvetlen átvétele miatt Valentin-napként vált ismertté és népszerűvé. Az új, a magyar hagyományoktól eltérő szokásnak nemcsak a szerelmespárok örülnek, hanem az ajándékboltok, virágárusok is, hiszen Bálint-napján a szerelmesek különböző ajándékokkal lepik meg egymást. A legnépszerűbb és legkelendőbb ajándékok ilyenkor a csokoládé, a virág, főként a rózsa, és mindenféle szív alakú, piros színű tárgyak: párnák, üdvözlőlapok, feliratos bögrék, kulcstartók stb. Aki február 14-én meg akarja lepni kedvesét, érdemes ellátogatnia a nagyobb bevásárlóközpontokba, ajándéküzletekbe, ahol már felkészültek a Bálint-napra. Különböző árkategóriában találhatók ajándéktárgyak. Apróságokat, kicsi párnákat, kitűzőket, szerelmes állatkákat ábrázoló dísztárgyakat, szív alakú gyertyákat és lufikat, csuprokat már 5–8 lejtől kaphatunk. Plüssállatokat mérettől és minőségtől függően 10 lejtől akár 50–60 lejig is találunk. A legnépszerűbb ajándékok ilyenkor mégis a vörös rózsa és a csokoládé. A rózsa szálja 9–10 lejbe kerül, ha viszont három-, ötszálas csokorral szeretné valaki meglepni párját, mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, akár 30–40 lejt is fizethet.

 

Ajándék az internetről

 

A dobozos csokoládé ára is változó. Már 10 lejtől is vehetünk édességet, de a márkásabb csokoládék már 25–30 lejbe, vagy akár még ennél is többe is kerülhetnek. Tavaly már egy héttel Valentin-nap előtt találtunk a Fő utcán árusokat, akik minden elképzelhető ajándéktárgyat kínáltak, most viszont talán a hideg idő miatt csak egy édességárus állt kint. A kifejezetten Valentin-napra szánt édességek közül a szív és virág alakú cukorkák 4-5 lejbe kerülnek, a festett feliratos mézeskalácsszívek 5 lejbe. Az utóbbi években elterjedt a saját kezűleg készített tárgyak ajándékozása is. Ezeket mi magunk is elkészíthetjük, de ötlet, idő vagy kézügyesség híján akár a hobbiboltokból is beszerezhetjük. Aki viszont nem ajándékkal szeretné meglepni kedvesét, hanem egy romantikus vacsorával, az is jól járhat, hiszen a különböző éttermekben, szórakozóhelyeken kedvezménnyel várják a párokat. Egy másik ajándék ötletforrás az internet lehet, hiszen Romániában is elterjedt az internetes vásárlás. A különböző internetes oldalakon számtalan ötletes, pikáns és nem túl drága ajándékot találhatunk. Bármivel is lepjük meg párunkat, ne feledjük el, hogy a szerelmespároknak az év minden napja különleges kell legyen, nem csak február 14.

 

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!