ERDON Helyi hírek

2012.02.07. 11:07

Kihelyezett óvodai tagozat indul Szőlősön

Nagyvárad- A 2012/13-as tanévtől, vagyis idén szeptembertől az Orsolya óvodának kihelyezett tagozata indul Nagyvárad-Szőlősön, egy rövid programos és egy napközis csoport. Íme a pontos részletek.

Nagyvárad- A 2012/13-as tanévtől, vagyis idén szeptembertől az Orsolya óvodának kihelyezett tagozata indul Nagyvárad-Szőlősön, egy rövid programos és egy napközis csoport. Íme a pontos részletek.

 

A részleteket hétfő délután ismertették a kihelyezett tagozatnak helyet biztosító 2-es számú óvoda épületében Nagy Magdolna, az Orsolya óvoda igazgatója, Kéry Hajnalka főtanfelügyelő-helyettes, Farkas Tünde szaktanfelügyelő, Lukács Maria Daniela, a 2-es számú óvoda vezetője, valamint Iuhas Emese és Géczi Lili óvónők.

Nagy Magdolna arra hívta fel a figyelmet, hogy Nagyvárad szívében, a színház háta mögött működik az Orsolya napközis óvoda, mely a város egyetlen, jogi személyiséggel rendelkező színmagyar tannyelvű állami óvodája, ahol tiszta korosztályos csoportok működnek. Az elmúlt évek egyre növekvő igényének eleget téve, újabbnál újabb csoportokkal és helyiségekkel bővítették a tanintézetet, így mára már négy hosszú programos napközis csoporttal és két rövid programos csoporttal rendelkeznek. Megjegyezte: tanintézetük gyakorló óvoda, vagyis leendő óvónők szakmai oktatása zajlik ott évtizedek óta; hivatásuk iránt elkötelezett fiatal óvónők dolgoznak náluk, gyermekközpontú, magas szakmai színvonalon; az óvoda önkormányzati fenntartású, s mint ilyen, valószínűleg a legpénztárcakimélőbb a városban (a napi menü 6 lejbe kerül); egységes korosztályú csoportokban foglalkoznak a gyermekekkel (kis-, középső és nagy csoportok), és az intézmény a modern oktatási követelményeknek megfelelően felszerelt. Hozzátette: többféle opcionális tantárgyat kinálnak, lehetőség adódik logopédiai terápiára, kirándulásokra, valamint változatos, különböző szórakoztató és nevelési eseményeken való részvételre (bábszínház látogatás, ünnepélyek, hagyományőrző programok).

 

Két csoport

 

A legutóbbi pozitív fejlemény, hogy idén szeptembertől az Orsolya óvodának kihelyezett tagozata indul a Szőlős negyedben, egy rövid programos és egy napközis csoport, melyek a református templom melletti épületben fogják várni a gyermekeket. Az egyik tulajdonképpen a jelenleg az RMDSZ Liszt Ferenc utcai székházában működő csoport, mely így az Orsolya óvoda fennhatósága alá fog kerülni (óvónő Géczi Lili) , a másik pedig egy teljesen új, napközis csoport lesz. Ennek beindításához az Orsolya óvoda egyik, a gyermekek és a szülők által egyaránt közkedvelt, a tanintézet szakmai vezetése és munkaközössége által pedig nagyra becsült óvónőjét, Iuhas Emesét kérték fel, aki ő maga is kisgyermekes anyuka, a kisfia az új csoport első oszlopos tagja lesz ősztől.

Elhangzott még, hogy a hosszú programos kis-középső csoport 15, a rövid programos vegyes csoportban pedig 10 az üres helyek száma, de amennyiben túljelentkezés lesz, akár bővíthetik is a létszámot, újabb csoportokkal. Részletesebb információk a tanítónőktől is igényelhetőek, hétköznap 8-17 óra között, a telefonszámok: 0770/107.137 (Iuhas Emese), illetve 0740/210.660 (Géczi Lili).

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!