ERDON Helyi hírek

2012.02.01. 09:47

Folytatódik a felújítás

Szatmárnémeti új főterének szépítése, felújítása az idei esztendőben is folytatódik, mondta Ilyés Gyula, a megyeközpont polgármestere.

Szatmárnémeti új főterének szépítése, felújítása az idei esztendőben is folytatódik, mondta Ilyés Gyula, a megyeközpont polgármestere.

 

Szatmárnémeti új főterének felújítását négy éves időszakra ütemezte be a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal. Az első évben a „Nicolae Porumbescu" Szakszervezetek Művelődési Házával szembeni zöld tömbház előtti lépcsősor és aluljáró felújítását végezték el, hiszen az gyakran beázott, nem kevés kellemetlenséget okozva az ott elhaladóknak, és a kereskedelmi egységek tulajdonosainak, ügyfeleinek. Az azt követő esztendőben a művelődési ház előtti lépcsősor felújítása, tavaly pedig a térkövek cseréje zajlott. Idén tavasszal szeretnénk a Szamos-töltésről az új központba vezető lépcsősor és felüljáró felújítását elvégezni, mondta Ilyés Gyula polgármester. A felüljáró igencsak megromlott állapotban van, a vakolat nem egyszer ráhullott az ott parkoló gépjárművekre, ugyanakkor néhány oszlop látványosan süllyed a töltésbe. A polgármester megnyugtatott mindenkit, hogy a süllyedő oszlopok nem tartó-, hanem csak díszítőoszlopok. Ilyés rámutatott, a művelődés ház fűtésének problémáját is meg kell oldani, ám ezt két lépésben tudják csak kivitelezni. A tervek szerint az idei esztendőben a fűtési rendszert újítják fel és teszik működőképessé, míg jövőre az épület hőszigetelésére és a nyílászárók cseréjére kerül sor.

 

Karbantartás kétévente

A régi és új főteret összekötő Coposu sétány felújítása 2008 májusában ért véget. A sétány modernizációs munkálatai 6,26 millió lejbe kerültek. A modernizációs munkálatok közben kialakítottak egy 1,20 méteres süllyesztett részt is, amit a gyerekek előszeretettel vesznek birtokukba a jó idő beköszöntével. Tavaly sok szülő, nagyszülő panaszkodott, hogy a faburkolat helyenként hiányzik vagy letört, és arra voltak kíváncsiak, mikor javítják ki a meghibásodást. Ilyés kérdésünkre elmondta, hogy a gödör karbantartására az idei esztendőben 15 ezer lejt irányzott elő az önkormányzat, melyből 10 ezer lej a faburkolat karbantartását finanszírozza. A burkolat karbantartását legkevesebb kétévente el kell végezni, tudtuk meg a polgármestertől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!