ERDON Helyi hírek

2012.02.22. 08:02

A tűzoltók segítségét lehet kérni

Az olvadás kezdete óta a járókelők testi épségét veszélyeztetik az olvadás miatt a háztetőkről lezúduló hó- és jégdarabok. A tisztítás az épülettulajdonosok felelőssége.

Az olvadás kezdete óta a járókelők testi épségét veszélyeztetik az olvadás miatt a háztetőkről lezúduló hó- és jégdarabok. A tisztítás az épülettulajdonosok felelőssége.

 

Az elmúlt napok enyhe időjárása miatt egyre nagyobb veszélyt jelentenek a háztetőkről lezúduló hódarabok és a jégcsapok, melyek a járókelők testi épségét fenyegetik, de a parkoló járművekben is jelentős kárt okoznak. A 2011-ben elfogadott 3-as számú Szatmárnémeti Helyi Tanácsi határozat 5-ös cikkelye értelmében a háztetők, az ingatlan előtti járda tisztítása az épületek tulajdonosának, illetve adminisztrátorának a kötelessége, felelőssége. Az elmúlt napokban több olvasónk jelezte, hogy a tetőről lezúduló hódarab vagy jégcsap előtte esett le a járdára, de olyan eset is volt, hogy a háztetőt tisztító személy nem volt kellőképp elővigyázatos, így a parkoló autóra zúduló hókupac anyagi kárt okozott a járművön. Roxana Cristea, a Szatmár Megyei Rendőrség sajtószóvivője elmondta, azt a személyt lehet bűnvádilag felelősségre vonni, aki a háztető tisztítását nem a megfelelő biztonsági előírások szerint végzi és ezáltal anyagi kárt okoz, vagy gondatlanságból okoz testi sérülést. Ulici Aurel, a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének (ISU) sajtószóvivője megkeresésünkre elmondta, a háztetők hómentesítése az ISU feladatkörébe tartozik, így amennyiben az épület tulajdonosa a kialakult vészhelyzet miatt a tűzoltók segítségét kéri, azok térítésmentesen kiszállnak a helyszínre, hogy a havat, jégcsapot eltávolítsák az épületről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!