ERDON Helyi hírek

2012.01.24. 14:49

Pódium Díjak a Magyar Kultúra Napján

Bihar megye - Vasárnap adták át azokat a díjakat Érmihályfalván, melyekkel az önkormányzat a helyi kulturális életben nyújtott teljesítményeket jutalmazza. Összesen hat Pódium Díjat ítéltek oda.

Bihar megye - Vasárnap adták át azokat a díjakat Érmihályfalván, melyekkel az önkormányzat a helyi kulturális életben nyújtott teljesítményeket jutalmazza. Összesen hat Pódium Díjat ítéltek oda.

 

 

Vasárnap délután került sor az érmihályfalvi kultúrházban a tizedik Pódium Díj-átadó ünnepségre, és ez volt a második, melyet a Magyar Kultúra Napjára időzítettek. A program két részből állt, az elsőben a gyerekek kategóriájának tagjai léphettek színpadra. Még előzőleg Csengeri Csongor tanácsos köszöntötte a megjelenteket, és a képviselő-testület nevében megköszönte az alkotók, a csoportok és felkészítőik munkáját. Ugyanakkor megkérte őket, induljanak majd az RMDSZ idei Ki mit tud?-ján.

 

Összetartozásunk hordozója

 

A fellépés sorrendjében a következőket láthatta a közönség: Napsugár menettánccsoport, Furfangos Furulyások, Fürge Lábak néptánccsoport, Tini Tanoda diákszínjátszó csoport, Fehér Akác menettánccsoport, Street Dancers braek-tánc csoport, Syluette menettánccsoport, Forever Dance moderntánccsoport, Playtime együttes. A kategória díjazottjai a szünet előtt vehették át a Pódium Díjat: a Tini Tanoda és a Forever Dance, a Polgármesteri Hivatal különdíját kapta a Fürge Lábak. Szünet után Boros Emőke tanárnő, műsorvezető szólt egyebek mellett arról, hogy a magyar kultúra nem köthető egyetlen naphoz, hiszen az a mindennapokban hordozza összetartozásunk érzését, de ez a nap azok ünnepe is, akik bár amatőrökként, de profi elhivatottsággal teszik a dolgukat. Kovács Zoltán polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyetemes magyar kultúrán belül nagy figyelmet kell szenteljünk szűkebb régiónk jellegzetességeinek óvására.

 

Kórus névadás

 

A továbbiakban a felnőttek kategóriájának fellépői sorakoztak produkcióikkal a színpadra: a Jubilate Deo kórus, a Bartók Béla Citerazenekar, a Móka színjátszó csoport, Tubák Annamária népdalénekes, a GGG Irodalmi Stúdió, a Nyíló Akác néptánccsoport. Pódium díjat kapott a Móka és a Nyíló Akác, alkotói díjat Kovács Éva képzőművész. Posztumusz díjat ítéltek Veres László Zsoltnak, a városi kórus alapító-karvezetőjének - a díjat utóda, Darabont Aliz tanárnő vette át, a kórus pedig ezen alkalommal vette fel a Veres László Zsolt Városi Kórus nevet. A díjazottak mellett minden csoport és alkotó - a programban nem szerepeltek is - oklevelet vehetett át. Az esemény a Himnusz éneklésével zárult.

Rencz Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!