ERDON Helyi hírek

2012.01.23. 15:28

Mibennünk éljen a koszorú

Mintegy húszan gyűltek össze tegnap kora délután Széchenyi Zsigmond emléktáblájánál, melyet nagyváradi szülőházán helyeztek el tavaly.

Mintegy húszan gyűltek össze tegnap kora délután Széchenyi Zsigmond emléktáblájánál, melyet nagyváradi szülőházán helyeztek el tavaly.

 

 

Az ünnepség előtt helyezték el a szervezők az emléktáblán a réti RMDSZ, az RMDSZ-frakció, valamint Biró Rozália alpolgármester részéről a koszorút. Később az alpolgármester szólt az összegyült maroknyi csoporthoz. Elmondta: örül annak, hogy bár hét eleje van, néhányan mégis fontosnak tartották, hogy születése napján megemlékezzenek Széchenyi Zsigmondról, akinek tiszteletére tavaly a réti RMDSZ, valamint a Máltai Segélyszolgálat váradi szervezete állított emléktáblát.

 

Hagyjunk nyomot

 

Kötelességünk emlékezni - megállni egy pillanatra gyermekünkkel, unokánkkal az emléktábla előtt, s mondani pár szót a neves íróról, vadászról, aki 14 könyvet írt, s akinek munkái több mint másfél millió példányban keltek el. A réti RMDSZ úgy gondolta, nem szabad elfeledkeznünk róla. Feladatunk – hangzott el - hogy nagyjaink életéből kiragadjuk azt a részt, ami számunkra kapaszkodó lehet és támaszt nyújthat, mint ahogy az is, hogy mi magunk is nyomot hagyjunk az életben. Nem fontos az elismerés, a csillogás – hiszen az az ember, aki soha nem kapott dícséretet, néha többet tesz elismertebb társainál. Függetlenül attól, hogy honnan indultunk el, mindannyiunk kezében ott az eszköz, hogy a közösségért cselekedjünk, s hogy adjuk egymásnak tovább: van, akire fel lehet nézni és akit érdemes követni.

A későbbi felszólalók között volt, aki azt hangsúlyozta ki: mibennünk kell éljen a koszorú – azáltal, hogy ismerjük és megismertetjük gróf Széchenyi Zsigmond műveit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!