ERDON Helyi hírek

2011.12.19. 14:48

Karácsonyi találkozó Kiskerekiben

Bihar megye - Az elmúlt szombaton tartották meg Kiskerekiben a Fogyatékkal Élők Bihari Szervezetének karácsonyi találkozóját. Most először gyűltek össze a szervezet új székhelyén.

Bihar megye - Az elmúlt szombaton tartották meg Kiskerekiben a Fogyatékkal Élők Bihari Szervezetének karácsonyi találkozóját. Most először gyűltek össze a szervezet új székhelyén.

 

 

A kiskereki székhelyű Fogyatékkal Élők Bihari Szervezetét négy alapító tag hozta létre a diakóniai munka jegyében évekkel ezelőtt. Az egyik alapító tag (Gergely Annamária, Sztretye Erika és Bihari Erzsébet mellett) Nyíri Sándor polgármester volt, akitől megtudtuk, hogy a szervezetnek pillanatnyilag mintegy 100 tagja van az Érmellékről és a Berettyó-mentéről, akik nagyrészt fizikális fogyatékkal élnek, de vannak közöttük mentálisan sérült emberek is. Rendeszeresen tartanak találkozókat, ezek közé tartozik a karácsonyt megelőző is, erre idén az elmúlt szombaton került sor, mégpedig az egyesület új székhelyén.

 

Új székhelyen

 

Nyíri Sándor polgármester elmondta: a szervezet és a helyi iskola kötött egy megállapodást, miszerint a tanintézmény egyik megfelelő méretű termét rendelkezésükre bocsátja, amikor arra szükségük van. (Zárójelbe megjegyezzük, hogy Kiskerekiben évekkel ezelőtt kezdődött meg egy új iskolaépület kivitelezése, mely pénzhiány miatt leállt. Most sikerült addig eljutni, hogy a földszinti részt már "belakta" a diákság, és abban az épületrészben van az említett helyiség is.) A minapi találkozót egyesületi elnöki minőségében Nyíri Sándor nyitotta meg, majd a községhez tartozó Asszonyvására református lelkésze, Székely István elevenítette fel karácsony történetét. A továbbiakban Bihari Erzsébet bemutatta az egybegyűlteknek az szervezet új névtábláját, amit a székhely ajtaja fölé helyeznek el.

 

Ajándékosztás

 

Az ünnepi hangulatról a továbbiakban a Kiskereki Vegyeskórus műsora, iskolások szavalatai, egy vidám közös játék, ezután pedig meleg ebéd gondoskodott. A karácsonyhoz hozzátartozik az ajándékozás is, ennek jegyében a szervezet tagjai előbb egymást lepték meg, majd azokat az ajándékokat vehették át, melyek tartalmával a szervezet vezetői nem csak meglepetést akartak okozni, de hozzá is járulnak a tagok mindennapi életének könnyítéséhez is. Mint megtudtuk, a csomagokat hollandiai támogatók segítségével sikerült előteremteni.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!