ERDON Helyi hírek

2011.12.20. 07:54

Jobbikos lakossági fórum Szatmárnémetiben

Szatmárnémeti — Dr. Staudt Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője szatmári jobbikos szimpatizánsokkal találkozott.

Szatmárnémeti — Dr. Staudt Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője szatmári jobbikos szimpatizánsokkal találkozott.

 

 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője, Dr. Staudt Gábor találkozott a szatmáriakkal december 18–án, amikor szóba került a magyar állampolgársággal járó szavazati jog is. A szatmárnémeti Hám János utcában található Szegedi Csanád EP–képviselő irodájában nemzeti színű szalagokkal feldíszített karácsonyfa mellett folyt a késő estébe nyúló beszélgetés. Az országgyűlési képviselő Bakó József, és id. Földi István, a mozgalom Szabolcs–Szatmár–Bereg megyei szervezet tagjai meghívására érkezett Szatmárnémetibe.

 

Kettős mércéjű választójog

 

A találkozó alkalmával szó volt arról, hogy a Jobbik elfogadtatatlannak tartja az ún. kettős mércét, amely arról szól, hogy a Magyar köztársaság határain túl élő, és magyar állampolgársággal rendelkező honfitársaik szavazati joggal rendelkeznek ugyan, de nem választhatóak. Nézetük szerint ezen változtatni kellene, éppen ezért támogatták a választási törvény módosítását amely elfogadása változtatna a jelenlegi helyzeten. A szavazati jog kérdése más vonatkozásban is felmerült a baráti beszélgetés alatt, például iskolázottsági szint is szóba jöhet(ne) annak az eldöntésében, hogy voksolhat–e valaki vagy sem. Vagy az köztudott, hogy azok akik a határon túli magyarok választhatósága ellen beszélnek, állandóan azt hozzák fel érvként, hogy ahol az adót fizeti valaki, ott szóljon bele a napi politika eseményeibe. Teszik ezt annak ellenére, hogy az érvényben lévő szavazási rendszer azokat is elfogadja teljes jogú szavazóknak, akik soha életükben adót az államkasszába nem fizettek, de onnan különböző segélyek formájában jelentős támogatásban részesülnek. Tehát az érvényben lévő a segélyezési rendszer is alapjaiban szorul módosításra azért, hogy ne arról szóljon a dolog, hogy családok gyermekeikből élnek, az utánuk igényelhető állami támogatások jelentik az egyedüli bevételi forrást amiből ugyanúgy megélnek mint azok akik dolgoznak — hangzott el a találkozón.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!