ERDON Helyi hírek

2011.12.01. 13:31

Gyászba borult futóverseny

Elhunyt egy bodonosi (Budoi) iskolás szerdán, a Bihar megyei Ifjúsági- és Sporthivatal által a Bunyitay ligetben szervezett terepfutóversenyt követően.

 

Sajnos sokáig nem feledhetjük el a Bihar megyei Ifjúsági- és Sporthivatal (DJST) által évente megrendezendő December 1. Kupa elnevezésű terepfutóverseny idei kiírását, amelynek végén egy iskolás gyerek (D. H., Bodonos) rosszul lett, majd nem sokkal a kórházba szállítását követően elhunyt. A hivatalos közlemény szerint az idei, immár 21. December Kupán Bihar megye számos iskolájából mintegy 300-an vetélkedtek a korosztály szerinti 800 vagy 1200 méteres távokon. „A bodonosi illetőségű D. H. lefutotta az 1200 méteres versenytávot, ám mintegy tíz perccel a célbaérkezését követően rosszul lett, s bár a mentők ellátták, állapota nem javult, ezért azonnal kórházba szállították, ahol egy órával később elhunyt” – állt a közleményben.

 

Vizsgálat indul

 

„Az ügyben természetesen vizsgálatot indítanak az illetékesek” – nyilatkozta Sorin Buhaş, a DJST igazgatója tegnap délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, kifejtve: „sajnálatomat fejezem ki a történtekért, s ezúton is szeretném őszinte részvétemet kifejezni az elhunyt fiatal családájának. Előrebocsájtom, hogy a hasonló rendezvényeket csak is a legális sportszabályok szerint rendezzük meg, azaz a különböző iskolákból érkező tanulók egy vagy akár több tanár felügyelete alatt versenyezhetnek, de csak akkor, ha mindenikük rendelkezik a háziorvos által kibocsájtott bizonyítvánnyal, mely tanúsítja, hogy a gyerek erőkifejtésre, sportolásra alkalmas. Egyébiránt ez már az iskolai tornaórákon való résztvételhez is szükséges. A szerdai verseny egész ideje alatt jelen volt egy mentőautó, úgy érzem ilyen szempontból nem voltak szervezési gondok. Sajnos ez nem támasztja fel a fiatalt, s nagyon merem remélni, hogy mindenre kiható vizsgálatot indítanak az illetékesek” – zárta szavait az igazgató.

 

Egyébként az 1990. óta Biharban szervezett amatőr sporttevékenységeken, de vehetjük konkrétan a December 1. Kupát is, annak huszonegy éves történetében még soha nem történt hasonló kimenetelű targikus esemény, s csak remélhetjük, hogy ennek száma a jövőben nem növekszik tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!