ERDON Helyi hírek

2011.12.21. 12:58

Esküt tettek a könyvelők

Szatmárnémeti - A<em><strong>&nbsp;Romániai Könyvszakértők és Mérlegképes Könyvelők Testülete</strong></em>&nbsp;(CECCAR) Szatmár megyei szervezetének székhelyén tegnap délután 52 új tag tette le a hivatalos szakmai esküt.

Szatmárnémeti - A Romániai Könyvszakértők és Mérlegképes Könyvelők Testülete (CECCAR) Szatmár megyei szervezetének székhelyén tegnap délután 52 új tag tette le a hivatalos szakmai esküt.

 

A Romániai Könyvszakértők és Mérlegképes Könyvelők Testülete (CECCAR) Szatmár megyei szervezetének székhelyén tegnap délután 52 új tag tette le a hivatalos szakmai esküt tanáraik, a CECCAR elöljáróinak és a pénzügyi intézmények vezetői előtt. Gradinar Rodicától, a CECCAR Szatmár megyei szervezetének ügyvezető igazgatójától megtudtuk, hogy az 52 személy, aki sikeresen vizsgázott a novemberi szesszióban, az eskütételt követően mérlegképes könyvelő lett. Az 52 könyvelőből 45-en aktív tagjai a CECCAR-nak, míg 7-en inaktív tagjai lesznek a testületnek. Gradinar azt is elmondta, hogy a CECCAR Szatmár megyei szervezetének 372 aktív és 260 inaktív tagja van. Palas Iulian, a Szatmár megyei szervezet elnöke köszöntötte a mérlegképes könyvelőket, akiknek sikerült a három éves gyakornoki státuszt túlvészelniük, majd a felkészítő időszakot követően a két részből álló vizsgán jól szerepelniük, így mérlegképes könyvelőkké válhattak.

 

A Romániai Könyvszakértők és Mérlegképes Könyvelők Testülete (CECCAR) Szatmár megyei szervezetének székhelyén a sikeresen vizsgázott 52 könyvelő fennhangon, közösen mondta el az eskü szövegét „Esküszöm, hogy korrektül és részrehajlás nélkül ültetem gyakorlatba az ország törvényeit, tiszteletben tartom a Romániai Könyvszakértők és Mérlegképes Könyvelők Testületének és az Etikai kódexnek az előírásait. Fogadom, hogy nem szegem meg a szakmai titoktartást, ugyanakkor lelkiismeretesen hajtom végre feladatomat mérlegképes könyvelőként. Az eskütételt követően Palas Iulian, a Szatmár megyei szervezet elnöke abbéli reményének adott hangot, hogy a felesküdött könyvelők betartják fogadalmukat, és nem hoznak szégyent szakmájukra, melyet eddig is lelkiismeretesen és becsületesen végeztek el. Maier Dan, a Szatmár Megyei Adó– és Pénzügyi Igazgatóság (DGFP) vezetője gratulált a mérlegképes könyvelőknek, ugyanakkor arra kérte őket, tartsák be a törvény előírásait, csakis így lesznek szakmailag és emberileg kellőképpen megbecsülve. A felszólalók elmondták, ha tisztességesek tudnak maradni a könyvelői pályán, akkor megfelelő honoráriumban részsülnek majd. Gradinar Rodicától, a CECCAR Szatmár megyei szervezetének ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a most esküt tett személyek saját könyvelői céget nyithatnak, vagy könyvszakértői cégeknél vezethetnek könyvelői nyilvántartást, gazdasági elemzéseket állíthatnak össze, ugyanakkor gazdasági tanácsadóként is dolgozhatnak. A mérlegképes könyvelők első számú feladata a sikeres vizsgát követően, egy saját portfólió összeállítása olyan cégekből, akiknek könyvelőségi tevékenységét irányíthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!