ERDON Helyi hírek

2011.12.16. 14:43

Élményterápiás foglalkozások

Nagyvárad - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a váradi 54-es napközibe járó fogyatékkal élő gyermekek számára szervez élményterápiás foglakozásokat közel egy éven keresztül egy projekt keretében.

Nagyvárad - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a váradi 54-es napközibe járó fogyatékkal élő gyermekek számára szervez élményterápiás foglakozásokat közel egy éven keresztül egy projekt keretében.

 

 

A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia Gyermekgyógyító Program támogatásával zajló, 19.600 lejes költségvetésű, Ugyanolyan gyermek vagyok én is, mint te elnevezésű oktatási projekt nyitókonferenciáját péntek délelőtt tartották az 54-es számú napköziotthonban.

Szántó Ildikó ügyvezető az Erdély Online-nak elmondta: a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat húsz éve foglalkozik különböző egészségügyi programokkal, például együttműködnek külföldi orvoscsoportokkal, melyeknek tagjai évente két alkalommal Erdélybe látogatnak, hogy segítsenek az itteni rászorultakon. Ugyanakkor számos esetben nyújtottak támogatást a szülőknek ahhoz, hogy Magyarországon kezeltessék beteg gyermekeiket. A Szolgálat öt éve foglalkozik élményterápiával is (rajz-, zene-, illetve művészetterápiás foglalkozásokat szervez fogyatékkal élő vagy halmozottan sérült gyermekek számára), az 54-es számú napközi óvodával pedig két éve kooperál, ugyanis ebbe a tanintézetbe is ilyen egészségügyi problémákkal küszködő (autista, epilepsziás stb.) apróságok járnak, két speciális csoport működik tulajdonképpen. A projekt fő célját tehát az élményterápia alkalmazása képezi a gyermekkel való mindannapi interaktív foglalkozások során, valamint a nevelők szakmai felkészültségének tökéletesítése egy szaktanfolyam szervezése révén, melynek keretében olyan technikákat és módszereket sajátíthatnak el, melyekkel hozzájárulhatnak a rájuk bízottak terapeutikus fejlődéséhez és ezzel közreműködhetnek abban, hogy a gyermekek az így szerzett emocionális készségeiket hasznosítani tudják.

 

Pszihopedagógusok

 

- A program 2012. október 20-ig fog tartani, főleg pszihopedagógusok foglalkoznak majd a gyermekekkel közel egy éven keresztül. Lesznek különböző speciális, terápiás tevékenységek velük, illetve egy továbbképzésen is részt vesznek majd az itt dolgozó szakemberek. Ugyanakkor felszerelésekre is kértünk pénz, illetve speciális fejlesztőjátékokat fogunk vásárolni, nyilatkozta honlapunknak Szántó Ildikó.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!