ERDON Helyi hírek

2011.12.08. 16:30

Ajándékosztás a Szent László óvodában

A már hagyománnyá vált karácsonyi csomagosztásra került sor a Szent László óvodában. A Caritas Catolica nagyváradi szervezete minden gyermeknek egy ajándékkal kedveskedett.

A már hagyománnyá vált karácsonyi csomagosztásra került sor a Szent László óvodában. A Caritas Catolica nagyváradi szervezete minden gyermeknek egy ajándékkal kedveskedett.

 

 

Hegedűs Ilona referens, ügyintéző lapunknak elmondta, hogy a Caritashoz már több éve érkeznek az ausztriai St. Pölteni egyházmegye plébániáitól ajándékcsomagok. Wieselburg, Petzenkirchen, Ruprechtshofen és Purgstall an der Erlauf plébániái minden évben gondosan összeválogatott ajándékokat küldenek a nagyváradi gyermekeknek. „Nagyon becsülendő, hogy a 6-700 kilóméterre levő plébániák minden évben kitartóan megszervezik a csomagok küldését. Jó arra gondolni, hogy az ottani gyerekek, szülők gyűjtik, készítik, csomagolják a dobozokba az ajándékokat, játékokat, tartós édességeket, hogy ezzel örömet szerezzenek egy messzi város kis óvodásainak”- fejtette ki Szűcs Ilona. A program koordinátora és helyi szervezője Ft. Egeli József, a nagyváradi Caritas Catolica alelnöke. Az első szállítmány már megérkezett Ausztriából. December 7-én a Caritas munkatársai a nagyváradi Szent László óvodában osztották ki az ajándékcsomagokat. A kis-, közép- és nagycsoportos gyerekek egy terembe összegyűlve várták, hogy a Caritas Mikulása elhozza az meglepetéseket. A kicsik egy szép műsorral készültek: bemutatták az adventi koszorú keletkezésének történetét, szavaltak és énekeltek, majd eljött a várva-várt pillanat, mikor előkerültek az ajándékokat rejtő dobozok. Az egész kicsik és a nagyobbak örömét nem lehet leírni. Csillogó szemmel, egymást túlharsogva várták, hogy mindenki megkapja a csomagot. Nézegették, rázogatták és próbálták kitalálni vajon mit rejthet a doboz, de azt csak otthon bonthatták ki. A folyamatosan érkező szállítmányokból más óvodáknak és a katolikus plébániáknak is juttatnak majd.

 

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!