ERDON Helyi hírek

2011.11.24. 09:48

Székelyhíd "megyejárása" Debrecenben

Bihar megye - A megye negyedik városaként Székelyhíd mutatkozott be a napokban a Debreceni Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központban.

 

 

Margitta, Szalonta és Érmihályfalva után az elmúlt pénteken Székelyhíd mutatkozott be Debrecenben, annak a Megyejáró elnevezésű programnak a keretében, melyben a Hajdú-Bihar megyei városok után a Bihar megyeikre került a sor. A Méliusz Központban - a többi városhoz hasonlóan - Székelyhíd is felsorakoztatta előadó csoportjait, képzőművészeit, és a gasztronómiai bemutatkozás sem maradt el.

 

Köszöntők, előadások

 

A vendégeket elsőként az intézmény igazgatója, Csobán Róbert, majd a Hajdú-Bihar megyei Közgyűlés alelnöke, Kocsis Róbert köszöntötte. A vendég - de ezúttal akár vendéglátónak is mondható - székelyhídiak nevében Béres Csaba polgármester mutatta be az érmelléki város múltját, jelenét, és vázolta a jövőre vonatkozó terveiket. Az intézmény második emeleti körfolyosójának nézőterén nem túl nagy számú közönség foglalt helyet, előttük bemutatkoztak a Tini Dance Center és a Control Dance Group táncosai, a Phoenix SE karatésai, a Pusztai Farkasok Íjászegyesület tagjai, fellépett a Búzavirág Népdalkör és a Férfikórus is. A Griffiti dráma- és filmműhely két rövidfilmjük levetítésével szinesítette a programot, ugyanakkor bemutatták dr.Kéri Gáspár és Kántor Anita „Az érmelléki szőlőművelés építészeti és tárgyi emlékeink védelme" című könyvét is.

 

Disznótoros vacsora

 

A falakon, illetve a kiállítási felületeken székelyhídi képzőművészek - Kerekes Géza, Kerekes Terézia, Kerekes Zsuzsa, Juhász Imre, Gavrucza Tibor, Csórján Dezső, Angyal Olívia, Duţă Nicolett - alkotásait lehetett megtekinteni, a tárlat december 7-ig marad a Méliusz Művelődési Központban. A mintegy két órát tartott műsorfolyamot követően a székelyhídiak az első emeleten feltálalt disznótoros vacsorán látták vendégül a megjelenteket, kik között legalább akkora sikere volt a gasztro-bemutatkozásnak, mint a kulturálisnak. A Megyejárás következő meghívottja Élesd városa, mely december 7-én mutatkozhat be Debrecenben.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!