ERDON Helyi hírek

2011.11.29. 09:23

Szatmári eredmények a népdalvetélkedőn

A Temes megyei Újszentesen tartották az Őszirózsa népdaléneklési versenyt, melyen megyénk egyik diákja a fődíjat nyerte el.

A Temes megyei Újszentesen tartották az Őszirózsa népdaléneklési versenyt, melyen megyénk egyik diákja a fődíjat nyerte el.

 

Immár harmadik alkalommal tartották meg az Őszirózsa népdaléneklési versenyt, november 26–án a Temes megyei Újszentesen. Az I-IV. osztályos diákok országos döntőjén megyénket két diáklány képviselte: Polacsek Eszter — III. osztály, Hám János Római Katolikus Iskolaközpont —, valamint Schlachter Flóra — I. osztály Kalazanczi Szent József Római Katolikus Iskolaközpont.

Az országos versenyen összesen 20 gyermek mérte össze tehetségét, 10 megye képviseletében — többek között Szatmár, Bihar, Kolozs, Maros, Kovászna, Hunyad, Temes. A verseny célja a népszokások megőrzése és ápolása. Az elemista diákok két csoportra osztva (I–II. és III–IV. osztályosok) versengtek. A fellépők két népdalt, vagy egy népdalcsokrot mutattak be.

A zsűri értékeléskor többek között figyelembe vette, hogy érthető–e a szöveg, az előadásmódot, valamint szempont volt az is, hogy a gyermekek éreztessék a népdalok mondanivalóját. A versenyzők a régiónak megfelelő népviseletben léptek fel.

A versenyen Polacsek Eszter a fődíjat nyerte el, Schlachter Flóra pedig dicséretben részesült. Eszter elmondta, nagyon sokat készült a versenyre, amiben szülei is segítségére voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!