ERDON Helyi hírek

2011.11.13. 16:07

Sütőtök fesztivál a Csillagocskáknál

Sütőtök fesztivált tartottak november 12-én a nagyváradi Csillagocska Alapítvány székhelyén, amelyre rengeteg gyerek és szülő látogatott el.

Sütőtök fesztivált tartottak november 12-én a nagyváradi Csillagocska Alapítvány székhelyén, amelyre rengeteg gyerek és szülő látogatott el.

 

 

A hagyományőrzés volt a fő célja a szombati rendezvénynek, amelyen a gyerekek töklámpásokat faragtak és más különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Kecskés Edit óvodapedagógus elmondta, hogy az összejövetelre meghívták a gyantai óvodásokat és iskolásokat, akiket az óvodapedagógusok is elkísértek.

 

Kézműves műhelyek

 

A töklámpás-faragás mellett a gyerekek a különböző kézműves műhelyekben csuhéj babákat készítettek, vagy magvakból kartonra és vászonra ragasztottak, melynek eredményei a gyermeki fantázira bízott különböző képek és díszes asztalterítők lettek. A gyerekek agyagból süniket is készítettek, melynek tüskéi napraforgómagból voltak. A kézműves foglalkozás után a gyerekek felüdíthették magukat kaláccsal, süteményekkel, teával és egy sütőtök fesztivál elmaradhatatlan étkével, a sült tökkel. Az uzsonna után elkezdődött a táncház, ahol a gyerekek és szüleik együtt táncoltak. A mozgásban, táncban kifáradt résztvevőknek finom, szabad tűzön főtt bográcsgulyást tálaltak fel. Kecskés Edit hozzátette, hogy az ilyen alkalmak nagyon jók arra, hogy a gyerek-szülő kapcsolatot ápolják, a szülők közreműködésével pedig az alapítvány is könnyebben tud különböző rendezvényeket szervezni.

 

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!