ERDON Helyi hírek

2011.11.13. 14:31

Nagyváradon járt a koreai nagykövet

Nemzetközi iskolát és nem fluktuáló áramszolgáltatást kér a váradi koreai közösségek és beruházók számára Im Han-taek Dél-Korea romániai nagykövete.

Nemzetközi iskolát és nem fluktuáló áramszolgáltatást kér a váradi koreai közösségek és beruházók számára Im Han-taek Dél-Korea romániai nagykövete.

 

Pénteken délelőtt Nagyváradra látogatott a Koreai Köztársaság bukaresti nagykövete Im Han-taek, aki a Bihar Megyei prefektúrán találkozott Gavrila Ghilea prefektussal, Radu Tirle megyei tanácselnökkel és Biró Rozália váradi alpolgármesterrel. A nagykövet jelezte, hogy problémát okoznak a Nagyváradon létesült koreai beruházások számára a meglehetősen gyakori, előre be nem jelentett áramszünetek, amelyek akadályozzák a gyártási folyamatot, illetve szólt arról, hogy a Váradra érkező koreai családoknak szükségük lenne egy nemzetközi iskolára, ahol gyermekeiket taníttathatják. Biró Rozália a találkozó kapcsán arról tájékoztatott, hogy a magas rangú koreai diplomata Nagyvárad és Bihar megye meglátogatása után úgy értékelte, hogy ez a térség komoly lehetőségeket jelent a koreai beruházók számára. Im Han-taek kérésként fogalmazta meg azt, hogy a Bihar megyei lakosság fogadja be a közösségbe a Koreából érkező vezetőket és munkásokat. Mivel a koreai szülők kiemelt fontosságot tulajdonítanak gyermekeik oktatásának, ezért az ide érkezők legfőbb igénye egy angol tannyelvű nemzetközi iskola beindítása, ezen kívül pedig egy hétvégi iskola létesítésére is szükség lenne, ahol az ideérkező koreaiak gyerekei saját anyanyelvvükön tanulnának különböző tantárgyakat. Biró Rozália elárulta, hogy a 2012-es tanévtől létrehoznak egy angol tannyelvű elemi iskolát, már csak az épület kérdése maradt függőben. Az alpolgármester arra kérte a vendéget, hogy a továbbiaban is irányítson beruházókat a váradi ipari park felé.

 

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!