ERDON Helyi hírek

2011.11.29. 11:21

Két héttel később érkezik a gázszámla

Szatmár megye — Decemberben mintegy kéthetes késéssel kapják meg a gázszámlát a fogyasztók, értesíti a lakosságot az E.ON földgázszolgáltató. A késedelem oka abban keresendő, hogy egyes önkormányzatok nem közölték időben a szolgáltatóval a fűtési segélyre jogosultak névsorát.

 

Decemberben mintegy kéthetes késéssel kapják meg a gázszámlát a fogyasztók, értesíti a lakosságot az E.ON földgázszolgáltató. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a késedelem oka abban keresendő, hogy egyes önkormányzatok nem közölték időben a szolgáltatóval a fűtési segélyre jogosultak névsorát, és azt, hogy mennyi az az összeg, ami megilleti a kérelmezőket. Emiatt a fűtéstámogatásra jogosultak esetében nem fog majd szerepelni a számlán a pótlék összege, esetük akkor rendeződik, ha az érintett önkormányzatoktól beérkeznek a várt információk. A szolgáltató ezért kéri az ügyfeleket, hogy legyenek türelemmel míg megkapják azt a számlát, melyen már szerepel a fűtési segély összege, és ekkor az előző számla érvényét veszti majd. A számlák kiküldésének csúszása nem befolyásolja a kifizetés határidejét, ami magánszemélyek esetében a postázástól számított 30 nap, a fogyasztók ezen felül 15 nap türelmi időt kapnak, amikor késedelmi kamat felszámolása nélkül kifizethetik a szolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!