ERDON Helyi hírek

2011.11.15. 13:39

Előadások, díjazások az ÉRMISZ-fesztivál utolsó napján

Bihar megye - Az Érmihályfalvi Ifjúsági Szövetség (ÉRMISZ) második kulturális fesztiválja vasárnap délután a kultúrházban tartott programokkal folytatódott, illetve fejeződött be. Akkor adták át a versenyek, pályázatok díjait is.

Bihar megye - Az Érmihályfalvi Ifjúsági Szövetség (ÉRMISZ) második kulturális fesztiválja vasárnap délután a kultúrházban tartott programokkal folytatódott, illetve fejeződött be. Akkor adták át a versenyek, pályázatok díjait is.

 

 

Míg az első két napon a a vetélkedőkre és a szórakozásra helyezték a hangsúlyt a fesztivál szervezői, addig a harmadikon fellépésre kérték a helyi előadó csoportokat, ennek megfelelően a kultúrház színpadán egymás után jelent meg a Syluette menettánccsoport, a Zelk Zoltán iskola kórusa, illetve az ütős- és furulyacsoport, a citerazenekar, a római katolikus Jubilate Deo kórus, a Forever Dance és a Street Dancers tánccsoport, továbbá a Nyíló Akác néptánccsoport. A produkciók után díjak átadása következett: jutalmazták azokat, akik a megelőző két napon valamelyik szórakoztató versenyszám győztesei, helyezettjei lettek (erről beszámoltunk hétfői lapunkban). A díjátadást díjátadás követte: az ÉRMISZ mintegy két hónapja fotó- és videó pályázatot hirdetett fiataloknak.

 

Fotók, videók

 

A beérkezett munkákat előzőleg a szervezők felkérésére az Érmellék 2009 Fotóklub tagjai értékelték, és ez alapján hirdették ki a a győzteseket. Videókból összesen három "szállt versenybe", a győztes Csobot Erik lett. Népesebb volt a fotósok mezőnye, a zsűri elé 32 alkotás került, és ahogyan az ilyenkor lenni szokott, voltak jó és jobb pályázatok egyaránt. A "termés" a közönség számára is látható volt a kultúrház falain, illetve a videókat is levetítették. Az első díjat Szilágyi Adrien, a másodikat Magyari Norbert, a harmadikat Király Evelyn kapta, különdíjas lett Karsai Csaba. A pályázat fődíját Szilágyi Adrien vehette át. Ezek után újabb videó következett: a fesztivál előző két napjának összefoglalója, az úgynevezett fesztifilm, ami később a vasárnapi eseményekkel kiegészítve látható lesz a rendezvény közösségi oldalán. Utolsó programként a bihardiószegi Kun Zsolt stand up comedy-előadásán derülhettünk.

 

Jövőre ugyanitt

 

Kísérő programként zárta az eseménysorozatot a Móka színjátszó csoport fellépése: filmslágerekből összeállított órás műsoruk minden generációt megszólított a Micsoda éjszaka volt-tól (eredetiben Sárosi Katalin, Csinibaba c. film), a Térden állva jövök hozzád-on (azonos c. film, Gianni Morandi) át a Fiatal szerelem-ig (Happy Gang együttes, Éretlenek c. film), vagy a Valami Amerikáig (Bon Bon). A fesztivál végén Nyakó József RMDSZ-elnök gratulált a fiataloknak, reményét fejezve ki, hogy lendületük a továbbiakban sem fog apadni, hiszen ők lesznek azok, akikre a város vezetésének feladata fog hárulni a jövőben. Zárszóként a szervezők köszönték meg a támogatóknak a segítséget, mondván: jövőre ugyanitt, de még jobban.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!