ERDON Helyi hírek

2011.11.13. 13:55

„Csak az számít, hogy játszunk-e?”

Bihar megye - A hét végén zajlott Érmihályfalván a helyi Ifjúsági Szervezet (ÉRMISZ) második kulturális fesztiválja. A három napos eseménysorozat első két napjáról számolunk be az alábbiakban.

Bihar megye - A hét végén zajlott Érmihályfalván a helyi Ifjúsági Szervezet (ÉRMISZ) második kulturális fesztiválja. A három napos eseménysorozat első két napjáról számolunk be az alábbiakban.

 

 

 

Nagy volt az izgalom az Érmihályfalvi Ifjúsági Szervezet (ÉRMISZ) köreiben péntek délután: az utolsó simításokat végezték a második Ifjúsági Kulturális Fesztivál előkészítésén, miközben az a mottó járt a fejükben, hogy: „Nem az számít, hogy nyerünk vagy éppen vesztünk, még az se fontos, hogy jók vagyunk-e. Egyedül az számít, hogy játszunk-e.” Számos cég és alapítvány támogatta a rendezvényt, sőt, több ifjúsági szervezet, így a MIDESZ, az Aegis Ephebum és a VIDIFISZ fogott össze az ÉRMISZ-szel, hogy tökéletes alkalmat teremtsenek a fiataloknak a kulturált, és egyben a szürke hétköznapokból kirángató szórakozásra. A háromnapos rendezvény pénteki megnyitóján, a helyszínül szolgáló, a strand területén lévő „Gödör”-ként ismert épületben Kovács Zoltán polgármester, az iskola képviselői és szervezők mondtak beszédeket, gondmentes szervezést kívántak az ÉRMISZ-nek és társainak.

 

Csak egy nyerhetett

 

Ezután a tehetséges Techno tánccsoport lépett fel, majd Geszti Yvette szavalt a fiatalok nemzedékéről. A fesztivál alapjául egy kérdőíves felmérés szolgált, amelyet péntek délután Bántó Norbert főszervező mutatott be. Ezután két versenyen vehettek részt a lelkes fiatalok. A 40 italos játszma című általános műveltségi vetélkedőn Érmihályfalvával kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk a kéttagú csapatoknak. Itt hosszas versengés és párbaj után Geszti Yvette és Csűri Liselotte lett a nyertes. A másik, talán még izgalmasabb vetélkedőn, a Cool-Túrán különböző nehezített műveltségi és ügyességi feladatokat kellett az öt csoportnak teljesítenie (éneklés, táncolás, rímfaragás, filmjelenet- és zenefelismerés, stb.). Az utolsó feladat – amely a végső sorrendet is eldöntötte – volt a legélvezetesebb a versenyzők és nézők számára. Ezt minden csapat ügyesen teljesítette, ám csak egyikük nyerhetett. A zsűrinek sem volt könnyű dolga, látva az igyekvést és a versenyzés izgalmát a fiatalok arcán, de végül, szorosan a többiek előtt, a Papírkutyák háromtagú csapata győzött.

 

Magyar est

 

Estére megtelt a Gödör épülete, hiszen a Legalize Joy elnevezésű buli minden fiatalt érdekelt, így nem csoda, hogy ezzel egészen hajnali 2 óráig tartott az első nap programja. A programsorozat szombaton a Pusztai Farkasok érdekes íjászati bemutatójával folytatódott, ahol a jelenlévők kipróbálhatták a tűzgyújtást, az íjakat és egyéb régi kellékeket. Ezt követte a Kultúrbarbár nevezetű játékos vetélkedő, amelyre szintén sokan jelentkeztek, sőt, páran visszatérő versenyzők voltak. Általános műveltségi kérdésekre kellett válaszolni, beugratós feladványoknak, és egyéb szórakoztató feladatoknak kellett eleget tenniük. A zsűrinek most sem volt egyszerű dolga, ugyanis a csapatok majdnem mindig tökéletesen teljesítettek, így kevés pontelőnnyel az XXX csapat nyert. Kis szünet után stand up comedy-vel szórakoztatta a nézőket Gulácsi ,,Gula” Norbert, majd egy Üvegtigris-jelenet következett a szervezők előadásában. Sokan voltak kíváncsiak a Magyar Est nevű programra is. Míg két csapat kolbásztöltő versenyen vett részt, a szervezők magyar népviseletben osztogattak hagymás-zsíros kenyeret.

 

Retro buli

 

A kolbászsütés közben Activity és Tabu versenyt rendeztek, amelyen szervezők és más jelenlévők közös csapatai mutathatták meg rátermettségüket. Aki megvárta, hogy a kolbászok elkészüljenek, és a Kolbászfejek csapatot kihirdessék győztesnek, megkóstolta az ételt, valamint különböző jó minőségű borokat is. Este a karaoke verseny teremtette meg a hangulatot a retro bulira, amelyen rengeteg fiatal ropta régebbi kedvenc slágereire. Ez a nap is „hajnalig tartott” az ifjúság számára, akik már izgatottan várták, hogy másnap átvegyék jól megérdemelt nyereményeiket. A vasárnapi események ismertetésére visszatérünk.

Szilágyi Adrien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!