ERDON Helyi hírek

2011.11.21. 13:32

Disznótoros mulatság volt

Nagyvárad- A tavaly indult hagyományt követve az RMDSZ Bihar megyei szervezete ismét disznótoros mulatságot rendezett a sportcsarnokban. A vasárnap este tartott eseményen fellépett a Bohém Band.

Nagyvárad- A tavaly indult hagyományt követve az RMDSZ Bihar megyei szervezete ismét disznótoros mulatságot rendezett a sportcsarnokban. A vasárnap este tartott eseményen fellépett a Bohém Band.

 

 

A tavaly indult szokást követve az RMDSZ Bihar megyei szervezete idén november 20-án is disznótoros mulatságot rendezett a nagyvárad-őssi sportcsarnokban. A megye szinte valamennyi szegletéből érkeztek résztvevők, körülbelül 1100-an, akik a küzdőtéren elhelyezett asztalok mellett foglaltak helyet, mint később kiderült, nem hosszú ideig, hiszen a táncparkett néhány apróbb szünettől eltekintve mindvégig foglalt volt. A szórakozáson és a hagyományőrzésen túl a rendezvény nem titkolt célja az összetartozás érzésének az erősítése volt. A megjelenteket Biró Rozália választmányi elnök és Szabó Ödön, az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke köszöntötték, majd a Nagyváradi Szigligeti Társulat négy tagjából (Molnár Júlia, Csepei Róbert, Kiss Csaba és Pál Hunor) verbuválódott Bohém Band vette birtokába a színpadot: könnyűzenei számok és mulatós nóták egyaránt felcsendültek a késő éjszakába nyúló összejövetel folyamán. Nem hiányozhatott Szőcs Lőrincz primás sem, aki bárkinek szívesen elhúzta a nótáját, a programot pedig alkalmi versmondók szavalata színesítette.

 

Magyaros ételek

 

Mivel végső soron egy disznótoros mulatságról volt szó, a zene mellett természetesen a magyaros ételek és italok játszották a főszerepet. A Pro Rogériusz Kulturális és Közösségi Egyesület által meghirdetett pénzdíjazásos versenyen tizennégy disznótoros hidegtált, tíz savanyúságot és húsz-húsz fajta bort, illetve pálinkát kellett értékeljen a Fábián Tibor, Pakó István, Tódor Csaba és Bimbó-Szuhai Tibor alkotta zsűri. Az eredményhirdetéskor kiderült: a Kolbászok mestere megtisztelő címet Hegyközszentmiklós csapata érdemelte ki. A Hurkakészítők mesterei a szalárdiak voltak, a legjobb tepetőt pedig az élesdiek készítették. A hegyközpályiakat a Bőrsajtok királyának kiáltották ki, a mezőtelegdiek pedig a Savanyúságok ászai lettek. A települések legjobb pálinkáját az érmihályfalviak hozták magukkal, a települések legjobb borát pedig a bihardiószegiek szállították.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!