ERDON Helyi hírek

2011.10.05. 07:46

Legjobbak versenyeznek

Szatmárnémetiben mérik össze tudásukat az ejtőernyősök a Romániai Ejtőernyős Kupán és az Országos Ejtőernyős Verseny döntőjén.

Szatmárnémetiben mérik össze tudásukat az ejtőernyősök a Romániai Ejtőernyős Kupán és az Országos Ejtőernyős Verseny döntőjén.

 

A Szatmárnémeti Aeroclub területén zajló Országos Ejtőernyős Versenyen 72 versenyző mérkőzik meg a legjobbnak járó elismerésért, míg a Romániai Ejtőernyős Kupán 12 csapat indul, mondta el tegnap Valerica Popescu, a verseny fő bírája. Popescutól azt is megtudhattuk, hogy az ejtőernyőzés komoly elméleti és fizikai erőnléti felkészülést igényel. Ahhoz, hogy valaki versenyszerűen ejtőernyőzzön, legkevesebb 100 ugráson kell túl legyen, és évente 300 elméleti, illetve 150 fizikai felkészítő órán kell részt vegyen. A versenyre készülő ejtőernyős felkészülése egy profi atléta felkészítéséhez hasonló. A mostani verseny során az ejtőernyősök 1000 méter magasságból ugranak ki a repülőgépből, 10 másodpercnyi szabadesést követően kinyitják ejtőernyőiket, aztán egy 16 centiméter átmérőjű kör 2 centiméteres közepébe kell megérkezzenek. A versenyen bemutatkozott a szatmárnémeti születésű Simona Stan is, aki 1998 óta ejtőernyő-oktató is, és többszörös országos bajnoki címmel is rendelkezik. A szatmári versenyen Stan a szatmári csapat tagjaként küzd a legjobbnak járó elismerésért, öt társával együtt, akik közül egy a junior korosztályban indul. Kedden a sajtó képviselői betekintést nyerhettek az ejtőernyősök versenyébe, így meggyőződhettünk afelől, hogy az ejtőernyőzéshez higgadtság, tudás és adrenalin-függőség szükségeltetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!