ERDON Helyi hírek

2011.10.17. 09:35

Ez az a nap, amit az Úr rendelt

A szatmárnémeti Láncos templom nőszövetsége, mely Lórántffy Zsuzsanna nevét viseli, fennállásának 110 éves, újraalakulásának 21 éves évfordulóját ünnepelte tegnap a gyülekezet.

A szatmárnémeti Láncos templom nőszövetsége, mely Lórántffy Zsuzsanna nevét viseli, fennállásának 110 éves, újraalakulásának 21 éves évfordulóját ünnepelte tegnap a gyülekezet.

 

A Láncos templom Lorántffy Zsuzsanna Nőszövetség megalakulásának 110 éves évfordulóját ünnepelték tegnap a gyülekezet hívei és a meghívott vendégek. Az ünnepi istentisztelet igehirdetője, a Láncos templom bicskei testvérgyülekezetének lelkipásztora, Máté János, Jeremiás próféta könyvének 29. részéből ragadott ki néhány igeverset, melyben a próféta, Isten tolmácsaként arra szólítja fel a fogságba került júdabelieket, hogy az idegen földön építsenek házat maguknak, majd házasodjanak és nemzenek gyermekeket, hiszen csakis így találhatják meg a boldogságot az idegen népek között. Az igehirdető rávilágított arra, hogy a legnehezebb időkben is van folytatás, hiszen Isten soha nem hagyja el népét, mindig küld megmentőket, segítőket. A Lorántffy Zsuzsanna Nőszövetség is azért alakult meg 110 évvel ezelőtt, hogy boldoggá tudjon tenni másokat odafigyelésével, gondoskodásával és szeretetével. A boldogságért cselekedni kell, nem elég csak a családtagokért, a gyülekezet tagjaiért harcolna, imádkozni, hanem a bennünket körül vevő emberekért is imádkozni és tenni kell, csak az önfeláldozó szeretet teheti igazán boldoggá az embert. A lelkipásztor arra is rávilágított, hogy Isten népe addig lehet boldog, míg őhozzá igazítja életét.

Köszöntés igeversekkel

Szilágyi Balázs lelkipásztor köszöntötte a vendégeket, és a Zsoltárok könyvének 118-dik zsoltárának 24. versével köszöntötte a nőszövetség tagjait: „Ez a nap az, melyet az Úr rendelt, örvendezzünk és vígadjunk ezen! Korda Zoltánné Kanizsai Ildikó a nőszövetség elnöke a nőszövetség történetét és célkitűzéseit ismertette. A történeti áttekintés után elmondta, hogy jelenleg 87 tagja van a nőszövetségnek, de a kör nyitott minden gyülekezeti tag számára. Virág Sándor sárospataki lelkipásztor Lorántffy Zsuzsanna életútjáról beszélt, öt olyan dolgot sorolva fel, amit sikerült megvalósítani és öt olyat amit nem sikerült megvalósítania. Nt. Kovács Sándor esperes méltatta a nőszövetség munkásságát, arra buzdítva őket, hogy a továbbiakban is szolgáljanak és szeressenek, ezáltal ők is szeretve lesznek, és a múlt és jelen után, jövője is lesz a nőszövetségnek. Bogya Kis Mária, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület nőszövetségi elnöke köszöntőjében elmondta, tanúként van jelen ezen az ünnepi eseményen, hiszen ő is lejen volt, amikor 1990. január 24–én, Kanizsai László lelkipásztor idején, Sarolt testvér egykori diakonissza kezdeményezésére 168 taggal újraalakult a nőszövetség. Az ünnepi istentisztelet folytatásában Nagy Erika, az egyházmegye nőszövetségi elnöke köszöntötte a születésnapot ülő nőszövetséget, majd zongorán játszott Stier Alexa, szavalt Ary Dalma és Hankovszky Ilona, énekelt a Láncos templom Soli Deo Gloria kórusa (vezényel: Orosz Márta). Az esemény ünnepi mivoltát jelezte, hogy több lelkipásztor (Sipos Miklós, Higyed János, Bogya Kiss Ferenc, Reha Endre és Kiss József) bibliai igével köszöntötte a nőszövetséget, majd a sárospataki kórus szolgálatát követően került sor a Lorántffy Zsuzsanna Nőszövetség fennállásának 100. évfordulója alkalmából elkészült nőszövetségi zászló felszalagozására. Az ünnepi istentisztelet zárszavát Korda Zoltán lelkipásztor mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!