ERDON Helyi hírek

2011.10.12. 13:38

Csak indokolt esetben bírságolnak

Nagyon sok ellentétes hír látott napvilágot a téli gumiabroncsok kötelező használatát illetően, hiszen a 2011-ben elfogadott 5-ös számú rendeletben az szerepel, hogy 2011. november elsejétől minden járművet kötelező módon fel kell szerelni téli gumikkal, ám a rendőrség a 2002-ben elfogadott 195-ös számú sürgősségi kormányrendelet 102-es bekezdésének alapján fog az idei téli szezonban is büntetni, mondta megkeresésünkre Roxana Cristea, a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség sajtószóvivője.

Nagyon sok ellentétes hír látott napvilágot a téli gumiabroncsok kötelező használatát illetően, hiszen a 2011-ben elfogadott 5-ös számú rendeletben az szerepel, hogy 2011. november elsejétől minden járművet kötelező módon fel kell szerelni téli gumikkal, ám a rendőrség a 2002-ben elfogadott 195-ös számú sürgősségi kormányrendelet 102-es bekezdésének alapján fog az idei téli szezonban is büntetni, mondta megkeresésünkre Roxana Cristea, a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség sajtószóvivője. A 195-ös sürgősségi kormányrendelet értelmében a személygépjárművek tulajdonosait akkor büntetik a rendőrök a téli gumiabroncsok hiánya miatt, ha havas, csúszós vagy jéggel borított úton közlekednek. Ez esetben a bírság 603 és 1340 lej között lehet, mely 9-től 20 büntetőpontnak felel meg. A sajtószóvivő elmondta, hogy a rendőrség és a Gépjármű Nyilvántartó Hivatal (ARR) munkatársai közösen ellenőrzik majd a téli időjárási viszonyok között a járműveket, addig azonban senkit nem fognak büntetni a téli gumiabroncsok hiánya miatt. A pénzbírság mellett a gépjármű forgalmi engedélyét is bevonhatják a rend őrei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!