ERDON Helyi hírek

2011.10.18. 14:27

A várad-réti repülőhíd egy roncs

Nagyvárad - Hétfő délután a dél-rogériuszi RMDSZ-székházban fogadóórát tartott Huszár István váradi önkormányzati képviselő. Arról faggattuk, általában milyen problémákkal keresik meg az emberek.

Nagyvárad - Hétfő délután a dél-rogériuszi RMDSZ-székházban fogadóórát tartott Huszár István váradi önkormányzati képviselő. Arról faggattuk, általában milyen problémákkal keresik meg az emberek.

 

Huszár István helyi tanácsos a dél-rogériuszi RMDSZ-szervezet székházában ugyan első alkalommal tartott fogadóórát, de egyszer már részt vett a helyiségben zajlott összevont választmányi ülésen, melynek témája a körzet problémáinak a megbeszélése volt. Elmondása szerint a slágertéma az önkormányzat által a tömbházak között kialakított parkolók karbantartása volt. Többen felvetették, hogy ezeknek a tisztítását miért bízzák a lakótársulásokra. Ugyanakkor nagyon sok kérdés merült fel a lakossági távhőár emelésével kapcsolatban is. Természetesen a drágítással senki sem értett egyet, az önkormányzati képviselő pedig azzal próbálta csitítani a kedélyeket: annak ellenére, hogy sok, illetve nagy az áremelkedés, az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy szerinte Várad még így is az első tíz legolcsóbb város közé tartozik, ami a fűtésárakat illeti.

 

Repülőhíd

 

A várad-réti lakosok általában az állomás melletti repülőhíd lebontása miatt elégedetlenkedtek. Huszár István ezzel kapcsolatban megjegyezte: ezelőtt három évvel már le akarták zárni a hídat, Mihai Groza ideiglenes polgármestersége idején, akkor azonban „nem engedtük, arra hivatkozva, hogy amíg nincs alternatíva, addig nem lehet ezt megtenni, mert teljesen elszigeteljük a gyalogosokat”. Azóta viszont az aluljárót meghosszabbították, rá félévre pedig lezárták a hídat. Felmerült viszont az a probléma, hogy az aluljáró piszkos, huligánok tartózkodnak benne, a kijáratnál pedig nincsen járda. „Én annyit szeretnék ezzel kapcsolatban elmondani: a járdaprobléma megoldódott, mert ki lettek helyezve kis cölöpök, hogy ne tudjanak az autók leparkolni.”, közölte az önkormányzati képviselő. Hozzátette: a repülőhíd állagáról saját maga is meggyőződött, ugyanis terepszemlét tartott, és fotókat is készített. Azt látta, hogy a helyenként eszi a rozsda, máshol pedig szinte csavarhúzó nagyságú lyukak, illetve repedések tátonganak rajta, tehát „felújítani egyszerűen lehetetlen”. Ennek ellenére kérték, hogy a Polgármesteri Hivatal készítsen egy műszaki állapotfelmérést, hogy mit lehet a híddal csinálni, a műszaki osztály válaszában azonban az szerepelt, hogy nem lehetséges ez, mivel nem a város tulajdona, egyelőre tehát a híd még áll, nem bontották le. „A híd egy roncs, ez az igazság, a javítási költsége pedig többe kerülne, mint egy újat építeni. Viszont újat építeni az aluljáró meg a füstős-híd felújítása miatt nem lenne érdemes”, fogalmazott a városatya.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!