ERDON Helyi hírek

2011.09.23. 11:38

Zenei hét volt a vakáció végén

Bihar megye - Diákoknak tartott zenei hét zajlott még a vakáció végén az érmihályfalvi általános iskolában. A tanultakból a tanévnyitón adtak ízelitőt a „zenészek”.

Bihar megye - Diákoknak tartott zenei hét zajlott még a vakáció végén az érmihályfalvi általános iskolában. A tanultakból a tanévnyitón adtak ízelitőt a „zenészek”.

 

 

Az első alkalommal megszervezett zenei hét ötletgazdája Darabont Alíz, a Zelk Zoltán I.-VIII. Osztályos Iskola zenetanára volt, aki kérdésünkre elmondta: még egyetemi évei alatt tapasztalta, hogy egy egész hetes együtt zenélés vagy éneklés sokkal több haszonnal jár egy csoport vagy egy kórus fejlődésében, mint akár egy egész éves munka is, mely azonban csak heti egy, vagy még ritkább alkalmakra korlátozódik. Ez a felismerés adta az ötletet még júniusban, hogy az iskola zenei csoportjának szervezzenek egy egész hetes zenei tábort majd a vakáció végén. A diákok pártolták a felvetést, és ennek ideje érkezett el a közelmúltban, amikor augusztus 29. és szeptember 2. között naponta csendült az ének, megszólalt a furulya, és – ritmikus gyakorlatként, újdonságképpen – dobokként szolgáltak a székek, a kukák.

 

Koncert a tanévnyitón

 

Mivel még szünidő volt, a résztvevő gyerekek nem kellett törjék a fejüket a tanuláson, a leírandó házi feladatokon, önfeledten zenélhettek. Az ilyen táborok lezárásaként koncertet szokás adni, mintegy számot adva az elsajátítottakról. Ez a bemutató most elmaradt, pontosabban a hét végeztével maradt csak el, ugyanis a tanévnyitó ünnepségen tartották meg, amikor az igazgatók beszédei között/után mutattak be pár zeneszámot az ünnepségen megjelent tanároknak, szülőknek, és azoknak a diáktársaknak, akik között talán vannak, akik kedvet kaptak maguk is az énekléshez, zenéléshez. A megtanult, ám most be nem mutatott zeneművekre majd a tanév közbeni egyéb rendezvényeken kerítenek sort.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!