ERDON Helyi hírek

2011.09.29. 09:52

Kutyaugatás és fegyverropogás

<span style="font-family: Tahoma, sans-serif;font-size: medium">A Szatmár Megyei Rendőrség a Bűnmegelőzési hét alkalmából tegnap a fiatalok ellen elkövetett bűncselekményekre hívták fel a figyelmet.

A Szatmár Megyei Rendőrség a Bűnmegelőzési hét alkalmából tegnap a fiatalok ellen elkövetett bűncselekményekre hívták fel a figyelmet.

Érdekes hangzavarnak lehettek szem- és fültanúi mindazok, aki szerda délben Szatmárnémetiben a 25 Október téren haladták át, hiszen kutyaugatás és fegyverropogás zaja, illetve színes füstbomba szaga töltötte be a teret a rendőrök bemutatója során. A bemutatón a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség képviselői, a Nyíregyházi Kutyás Szolgálat munkatársai révén egy érdekes kutyás bemutatót tartottak. A jelen levő diákok betekintést nyerhettek abba, mennyire fontos, hogy a kutya hallgasson a gazdájára és annak utasításaira, de egy randalírozó szurkolót is semlegesítettek a kutyák, természetesen képletesen. A legszórakoztatóbb pillanat az volt, amikor eg ykis termetű kutya könyveket lapozgatott elrejtett tárgy után kutatva. A szatmári rendőrök is tartottak bemutatót, ahol a rendőrkutya egy agresszív személyt tepert le. Ezt követően váratlanul egy autósüldözés és fegyverropogás kellős közepén találhatták magukat a központban tartózkodó személyek. A rendőrök és a menekülő személy között tűzharc alakult ki, a rendőrök színes füstbombát is bevetettek a támadók elfogása érdekében. Az akció pár perc alatt véget is ért, hiszen a menekölő személyt lelőtték a rendőrök. A bemutatókat követően a vállalkozó szellemű diákok versenyére került sor, akik öt versenyszámban mérhették össze ügyességüket és tudásukat, a legjobbak pedig elismerő oklevélben részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!