ERDON Helyi hírek

2011.09.03. 07:55

Közös munka eredménye lesz

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban még zajlanak a felújítási munkálatok, melyből aktívan kiveszik a részüket a pedagógusok mellett az iskola növendékei és azok szülei is.

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban még zajlanak a felújítási munkálatok, melyből aktívan kiveszik a részüket a pedagógusok mellett az iskola növendékei és azok szülei is.

 

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium ismét költözni kényszerül, amit már meg is kezdtek, annak ellenére, hogy az új ingatlan felújítási munkálatai még nem fejeződtek be. Az iskola tantestülete diákok segítségével már a múlt héten megkezdte a költözést, ám az épületben zajló felújítási munkálatok miatt csak a jövő héten tudják majd a szemléltető eszközöket és más didaktikai segédanyagokat is átszállítani az Unio Iskolaközpont volt épületébe, ahol húsz évig maradhat a magyar középiskola. Az általunk megkérdezett tanárok elmondták, a diákok nagyon lelkesek, szorgosak és ügyesek, sokat segítenek a költözésben, a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki kiveszi a részét a munkából. A tanárok elmondták, már ki van jelölve minden pedagógus számára a saját terme, valamint szakonként van egy–egy szaktanterem, ahová a szemléltető eszközök kerülnek. A tantermek berendezésénél elsőbbséget élveznek az osztálytermek.

Ottjártunkkor az általunk megkérdezett pedagógusok hozzátették, az iskola növendékei részéről pozitív visszajelzéseket kaptak az új épülettel kapcsolatban. A diákok az eddigi helyen többek között az udvart hiányolták és a tágas tereket, ami az Unio épületében adott. A tanulóknak tetszenek a tágasabb tantermek, szélesebb folyosók és nem kis sikere van az udvarnak és a sportpályának is — a diákok szerint az épületnek már „iskola kinézete van”.

A diákok mellett a szülők is segítenek, ottjártunkkor voltak, akik gyermekük leendő tantermének felújításában, berendezésében segédkeztek csemetéikkel együtt.

Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónője elmondta, a felújítási munkálatokkal jó ütemben haladnak, de szeptember 12–ig így sem fejezik azt be, az új iskolai évet viszont ettől függetlenül megkezdik. A munkálatok nagy része már elkészül, de még marad teendő a tanévnyitó utánra is — folytatta Pataki Enikő, aki hozzátette, a hátralévő munkálatok remélhetőleg nem zavarják majd a tanítást. Az igazgatónő elmondta, a belső festés nagyrészt megvan, ám a tetőszerkezet felújításával csak októberben végeznek, de szintén a jövő héten dől el, hogy milyen teendők maradnak még a tanévnyitó utánra.

A tanévnyitót a tervek szerint az új iskola udvarán tartják meg, annak időpontjáról még egyeztetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!